Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 Jaktbuffén är framdukad på Tjusta går
dsplan. Jägare och drevhundar samlas runt bordet för att avnjuta den efterlängtade maten. Efter nära fem timmar på fältet har de hunnit bli ordentligt hungriga. Men den rustika menyn gör ingen besviken. Närmast Monika Hederstedt och Kampus. HICKORYKOKT PEPPARBRINGA Man skulle lätt kunna definiera detta som ett rejält långkok. Alla långkok mår bra av att stå och dra, så därför bör både bönragun och pepparbringan tillagas en dag före servering. Hickory liquid smoke är en rökessens som ger röksmak åt köttet, men det blir gott utan den också - hickory'essensen kan vara svår att få tag i. FÖ R C A IO PERSONE R 2 kg "nätad" rimmad oxbringa ev 1 dl hickory liquid smoke 2 gula lökar skurna i skivor 2 morötter skurna i skivor 2 lagerblad 5 vitpepparkorn vatten PEPPARTÄCKE : 2 msk pepparmix 2 dl ströbröd 1 dl socker 2 äggulor GÖ R SÅ HÄR : 1. Lägg bringan i en kastrull och täck med vatten. 2. Tillsätt övriga ingredienser och koka bringan i ca 3 timmar. Prova med en stekgaffel att den lossnar lätt, bringan ska vara riktigt genomkokt. 3. Låt bringan svalna i lagen. 4. Blanda samtliga ingredienser till peppartäcket. 5. Ta bort nätet från bringan och lägg den på ett ugnssäkert fat. Bre peppartäcket över hela ovansidan av bringan. 6. Sätt ugnen på i75°c . 7. Griljera bringan i ca 4 0 minuter tills den är genomvärm och täcket blivit krispigt. LÖK- OCH FLÄSKBRÖD I PANNA 2 gula lökar 3 dl tärnat, rimmat sidfläsk 8 dl vetemjöl + ca 4 dl vetemjöl till utbakning 2 dl rågsikt 2 påsar torrjäst 1 dl mörk brödsirap 1 msk salt 5 dl vatten GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och hacka löken. Fräs löken och fläsket i 2-3 minuter. 2. Häll bort fettet och lägg över löken och fläsket på en tallrik och låt svalna. 3. Blanda övriga ingredienser utom vattnet och mjölet till utbakning i en stor skål. Tillsätt löken och fläsket. 4. Blanda ner vattnet (ca 45 °c ) i en jämn ström. 5. Knåda degen och tillsätt mer mjöl efter hand tills den är jämn och slät. 6. Forma till en rund "boll" och låt degen jäsa i en gjutjärnspanna i ca 35 minuter. 7. Sätt ugnen på I75°C. 8. Grädda i ca 4 5 minuter. Låt brödet svalna i pannan. GRON TIMJANSENAP 1 dl gula senapsfrön Vi dl vinäger 1 kruka färsk timjan 1 dl hackad persilja 1 vitlöksklyfta V2 dl vatten 2 msk honung V2 dl mild senap salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Blötlägg senapsfröna i vinägern i ca 1 timme. 2. Mixa fröna med vinägern i en mixer tills det blivit en grov massa. 3. Mixa sedan timjan och persilja med vitlöken och vattnet till en grön örtmassa. 4. Blanda senapsmassan med örterna, honungen och senapen. Salta och peppra. 5. Rör om och täck med plastfilm. Låt stå och vila en stund. Ju längre desto bättre. Timjansenapen passar mvcket bra till starka korvar. Där är valmöjligheten som bekant stor. I detta fall har vi valt chorizo. Det går givetvis även bra med frankfurter eller annan kryddad korv. SYLTADE GRÖNA TOMATER 1 kg gröna tomater 5 dl ättiksprit (12%) 1 liter vatten En rustik lunch är en förutsättning för stadig arm på eftermiddagspasset. Den härliga jagarbuffén består av hickorykokt pepparbringa med korv och bönragu. Serverad med inlagda tomater, grön timjansenap samt fläsk- och lökbröd i panna. Buffén är rik på både proteiner och kolhydrater och ger jägarna den kraft och ork de behöver för att åter ge sig ut på fälten... 2 V2 dl socker 4 vitlöksklyftor 2 lagerblad 6 muskotblommor 2 kanelstänger 10 pepparkorn 10 kryddnejlikor 2 msk salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Förväll tomaterna i saltat vatten i 4- 5 minuter. Skölj
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32