Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 MER SMAK Matskribenten Berit Paulsso
n och kocken Fredrik Eriksson är två matprofiler som då och då medverkar i Buffé. Nu har de gjort en bok tillsammans. Den handlar om hur man sätter "Mer smak på vardagsmaten", det är också bokens titel. Boken är indelad i 10 kapitel som vart och ett tar upp en vanlig vardagsråvara. I tre nummer framöver kommer vi att få smakprov på dessa. Den här gången får vi prov på rätter med falukorv och blodpudding. udding BLODPUDDING MED PÄRON OCH KATRINPLOMMON Äpplen och blodpudding är en klassisk kombination men päron, katrinplommon och rimmat fläsk blir något nytt, kul och dessutom fantastiskt gott. FÖR 4 PERSONER 2 päron 75 g katrinplommon smör 2 msk honung 2 msk vitvinsvinäge r muskotnöt 1 paket rimmat fläsk, ca 250 g 500 g blodpudding GÖR SÅ HÄR: 1. Skala päronen och skär dem i klyftor. Grovhacka katrinplommonen. 2. Stek päronen i smör i några minuter så att de blir gyllenbruna. 3. Tillsätt honung, vinäger och katrinplommon. Raspa några drag med muskotnöten över. 4. Låt koka ihop några minuter. 5. Knaperstek fläsket. Stek blodpuddingen och servera detta med frukten. Lingontips! Frys in lingon på hösten i en plastpåse. lingonsylt. Enkelt och gott att bara strö dem hela över maten istället för att använda 2 0 FOTO: LARS PAULSSON Buff é 9/199 7
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32