Buffé Sida 1
r. prirnojrejr Av Tony Wallin & Stefan Torstensso
n Krispiga grönsaker, guldglänsande gelé och en örtkryddad gräddfilssås, det blir en riktigt vårfräsch förrätt med lyxig smak för ringa penning. GRÖNSAKS - TERRIN FÖ R 15 PERSONE R 150 g skalad morot 8 vår-/salladslökar 200 g grön sparris 150 g sockerärter ev 150 g skärbönor 100 g haricots verts 1 burk kronärtskocksbottnar (ca 8 bottnar) PASTA MED SARDEEESÅS FÖ R 3- 4 PERSONE R 3 vitlöksklyftor 1 burk sardellfiléer å ca 55 g Vi-l dl olivolja 1 burk krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 krm svartpeppar 350-400 g snäckmakaroner 100 g svarta, kämfria oliver 3 msk kapris GÖ R SÅ HÄR : 1. Finhacka vitlöken. Häll av sardellerna. Hetta upp olivoljan i en kastrull. 2. Fräs vitlöken och sardellerna under omrörning. Tillsätt tomatkrosset och tomatpurén. Peppra. Sjud i 10-15 minuter. 3. Koka pastan. 4. Grovhacka oliverna. Rör ner dem och kaprisen i såsen. PASTA MED HET TOMATSÅS FÖ R 3- 4 PERSONE R 100 g rökt sidfläsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olja 3 dl tomatjuice 1-2 krm kajennpeppar 350-400 g penne 1 dl finhackad persilja 100 g riven parmesanost GÖ R SÅ HÄR : 1. Strimla sidfläsket. Hacka löken, skiva vitlöken. 2. Smält oljan i en gryta. Fräs ' lökhacket, fläskstrimlorna och vitlöken. Tillsätt tomatjuicen. Sjud i ca 10 minuter. Krydda. 3. Koka pastan. 4. Blanda ner persiljan och " hälften av osten i såsen. Servera med resten av osten. 10 gelatinblad 3 dl vitt vin 2 dl kronärtskocksspad 4 dl vatten Vi—l dl citronsaft 4 grönsaksbuljongtärningar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär moroten i långa skivor. Putsa resten av grönsakerna. 2. Koka vår-/salladslöken ett par minuter. Tillsätt morot och sparris. Koka i en minut. 3. Lägg i sockerärter, skärbönor och haricots verts. Låt dem få ett uppkok. 4. Häll av och kyl grönsakerna. 5. Blötlägg gelatinbladen. 6. Blanda vin, spad, vatten och citronsaft. Koka upp. Smula ner buljongtärningarna. 7. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet. Lös upp dem i den varma buljongen. 8. Varva grönsakerna i en tvåliters form. Häll över buljongen. Ställ kallt att stelna. 9. Servera med en örtsås gjord på majonnäs, gräddfil och finhackade örtkryddor. 1 1 »