Buffé Sida 1
Köket på Hotell Borgholm följer årstiderna. Våren
invigs med nässelsoppa som smakar mycket anis. Sedan släpper Karin loss skaparkraften och tillagar ännu fler vårprimörer, lamm, lax och späda rabarber. Inspiration hämtas från den öländska naturen. Det tog en stund för Karin att vänja sig vid Allvarets karga landskap, men nu älskar hon det. Av Josephine Carr Foto: Pepe Nilsson Det doftar körvel, rosmarin och basilika i krögaren Karin Franssons kök. På bänken ligger den första rabarbern, nyss uppdragen ur Karins trädgård. Våren har kommit till Öland. Till solens och vindarnas ö kom Karin från Bodensjön som turist i mitten av 1970-talet. På midsommaraftonen 1976 klev hon in på Ove Franssons restaurang i Borgholm. Ett år senare var Karin gift Fransson och nybliven öländska. De första månaderna stod hon i disken på restaurangen och undrade vad hon gett sig in på. Men plötsligt fanns chansen där. När det fattades en kock hoppade Karin in i köket. Sedan dess har hon inte lämnat spisarna. Numera är hon köksmästare på hennes och Oves Hotell Borgholm. Karin styr med fast hand och Texten fortsätter på nästa sida