Buffé Sida 1
wkm 1 K Inpehall • KORT. Bästa ICA-kund! Du hålle
r just nu en helt ny tidning i din hand. Buffé heter den, en tidning fylld med matglädje men också med artiklar om miljö och tips för din privatekonomi. På prov får du som har ICA, Kundkort tidningen Buffé i april, maj och juni. Därefter ringer vi runt till en slumpvist utvald grupp, kanske just du får ett samtal, och hör oss för vad ni tycker om tidningen. Blir svaren positiva kommer du att från och med september få tidningen Buffé, utan kostnad, hem till dig varje månad tillsammans med ICA Kundbrev, rabattkuponger och ev kontoutdrag. Som du förmodligen lagt märke till är tidningen paketerad i något som liknar vanlig plast, men det är det inte. Detta är en helt ny typ av material tillverkad av majsstärkelse som är nedbrytbar till hundra procent, den blir fin mull i komposten. Ha en trevlig läsning! ROLAND FAHLIN Koncernchef, TCA Handlarnas AB lik •GOTT. "Det ska vara gott att leva", sjöng Galenskaparna. Och visst haller vi med. Något som i allra högsta grad kan bidra till det är god mat. På vår "buffé" finns det därför många godsaker uppdukade, alltifrån Karin Franssons vårfräscha gourmetmatlagning till Lotta Brincks lättlagade rätter som passar barnens smak. Här finns också intressanta vintips från en av Sveriges skickligaste vinskribenter, Jan Samuelson. Även om kassan känns lite skral kan man laga god mat, ICA Provkök ger tips på bra vardagsrätter som inte kostar mer än 15 kronor per portion. Du som har ICA Kundkort får nu också en fin service genom att du varje vardag kan ringa till ICA Provkök for att fa tips och rad när det gäller såväl matlagning som ICA Handlarnas egna märkesvaror. Ring 08-728 2400 mellan kl 9 och 11. TONY WALLIN Chefredaktör, Buffé 4 Karin Franssons fantastiska vårmat Lars & Berits bästa lördagsrätter Miljövän Hg kasse gjord av sopor Trende r så* t o a Lena Madison och Marika Lagerberg satsar på kaffe, trenddrycken nr 1 jus t nu. Efter vinet och ölet är det nu kaffet som står i centrum. I dag dricks det espresso, cappuccino och caffé latte. Kaffet ska gärna smaka mycket, gott och spännande. ne's Coffee mitt på Kungsgatan i Stockholm. I stora, ljusa lokaler kar gästerna välja bland exotiska sorter som Java, Santos, Antigua och Maragogupe. Alla bönor mals på plats, för kaffe ska enligt lena behandlas som svampar B Efter jul öppnade lena Madison och Marika lagerberg Waysom en färskvara. Sedan gäller det att bestämma sig för om man ska dricka kaffet rent, med mjölk, eller smaksatt. -Vi säljer mycket av cappuccino smaksatt med vanilj, mandel, hasselnöt, apelsin eller mint, berättar lena. Kaffebönorna kan antingen rullas i olika smakämnen vid själva rostNär barnen får bestämma maten så tillsätter man smakerna när kaffet är tillagat. Skillnaden lär vara tydlig, enligt kännarna. ade och smakade m an de bestämde si 5 för vilka de ville h . sin kaffebar. Tanken var att Wayne's kaffe skulle vara så gott att folk ville ta med sig det. Ku kan man antingen ta med sig färdigt kaffe i take-away-muggar eller köpa med sig hela eller malda kaffebönor. Wayne's är döpt efter lenas svåger i USA och har alltså inget med J ohn Wayne att göra. Av Josephine Carr Flammande flambé på valborgsafton 10 13 18 23 24 Snabbt & iättlagat 29 Tips för din ekonomi Buffé EN TIDNING FÖR DIG SOM HAR lc& f(£rJMc/ti CHEFREDAKTÖR OCH ANSVARIG UTGIVARE: TONY WALLIN CICA FÖRLAGET) 08-728 23 78 FRÅGOR OM ICA KUNDKORT: 033-14 00 40