Buffé Sida 1
Ouick & as på 20-30 minuter, alltså den tid det t
ar att koka pasta, ris KINESIS K o <3 r H +» +> +» +» O O 4» «» fl H n o +» 5 0 =H KYCKLINGWO K FÖR 4 PERSONER 450-500 g kycklingfilé 2 dm purjolök 150 g rotseller i 2 röda paprikor 1 burk bambuskott , ca 450 g 200 g färska champinjoner 2 gula lökar 1 msk olja 2 ts k maizena 1/2 dl soja 3 dl vatten 1 buljongtärning GÖR SÅ HÄR: 1. Skär kycklingköttet i lillfingerstora !H W> I) r O +» +> +> •H • •H bitar. Strimla purjo, selleri, paprika och bambuskott. Skiva champinjonerna. Finhacka löken. 2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om. Ta upp. Bryn selleri, bambuskott och champinjoner hastigt i några minuter. Lägg tillbaks kycklingbitarna. 3. Rör ut mjölet i sojan. Häll det och vattnet i stekpannan/woken. Smula ner buljongtärningen. Koka i 5 minuter med lock. 4. Tillsätt purjo- och paprikastrimlorna. Bif f utan « J A to 0 1 « J 0 C K) O •H O RODBETSBIFFA R ME D SENAPSSÅ S FÖR 4 PERSONER 4 dl kokt , kallt ris 1 gu l lök 1 sto r rödbeta , elle r 2 små 11/ 2 ts k salt 2 krm vitpeppar läg g olja til l stekning 2 dl lättcréme fraiche 1/2 dl gräddfi l 1 msk dijonsenap 2 krm dragon 1 dl pickles GÖR SÅ HÄR: 1. Finhacka löken. Riv rödbetan på rivjärnets fina sida. 2. Blanda lök, rödbetsriv, ris, kryddor och ägg. Forma 8 biffar. 3. Blanda créme fraiche, gräddfil, senap och dragon till såsen. 4. Stek biffarna i olja. Servera med såsen , pickles och potatis. Ta av locket och låt stå 5-10 minuter att sjuda på svag värme. 5. Servera med ris.