Buffé Sida 1
MAN TAGER VAD MAN HAVER, SA CAJSA WARG. FÖRUTSATT
ATT MAN HAVER MUSHROOM SOY, SÄGER MRS CHENG. Cajsa Warg var ett rekordeligt fruntimmer som redan p å 1700-talet visste att väge n till svenska hjärtan gå r via magen. Hennes visdomsord gällde änn u en bra bit in i vårt århundrade. Men nu har det blivit mer österländska klanger i grytlocken. Nu står Mrs Cheng där i ditt kök, redo att sprida Orienten s utsökta mystik över alla präktiga gamla råd från salig fru Warg. I sin hand har hon ett över två tusen år gammalt kulinariskt förförelseknep; äkta Soya. Sedan Mingdynastin har Mrs Cheng's originalsoya bryggts efter samma recept. Och det tar fortfarande 12 månader att framkalla det rätta stinget i smaken. Mushroom Soy är numera en oumbärlig ingrediens även i svenska kök. Att svenskarna njuter orientaliskt är för övrigt inte bara trevligt för smaklökarna. Mrs Cheng har nämligen också hittat nyckeln till svenska hjärtan, men hennes fettsnåla kokkonst bildar färre köer på vägen dit. Skicka efter receptsamlingen och upptäck själv hur enkelt du lagar läckra orientaliska rätter med äkta soya. Eller som Cajsa Warg skulle ha sagt: "Heureka, jag haver det!" MRS CHENG S Varsågod. Ett smakprov: KYCKLING I LIME OCH SOYA. Du behöver: 1 hel kyckling, 3 msk limejuice, 2 msk Mushroom Soy från Mrs Cheng, ev salt och peppar, 1 tsk sesamolja och lite olja att steka i. Gör så här: Stycka kycklingen. Blanda limejuice och Mushroom Soy. Häll oljan i en upphettad gryta. Fräs kycklingbitarna så att de får lite färg. Sätt ner värmen. Tillsätt lime- och soyablandningen, rör om och låt puttra på svag värme under lock, 20-25 min. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt lite vatten om så behövs. Innan serveringen tillsätts några stänk sesamolja. Servera med Mrs Cheng's jasminris och en fräsch sallad. Det är bara att leda gästerna in i salongen. Du kan beställa Mrs Cheng's recept från Che-Be Trading, telefon 08-550 328 90. MAN HAA/ER GODARE MAT MED MUSHROOM SOY FRAN MRS CHENG