Buffé Sida 1
Easy BLODPUDDING MED ÄPPLE OCH SKINKA FÖR 3 PERSO
NER 425 g blodpudding 100 g rökt skinka i bit 1 röd lök 3 gröna äpplen olja til l stekning GÖR SÅ HÄR: 1. Skär blodpuddingen i cm-tjocka skivor. Skär dessa i stavar eller tärningar. 2. Skär skinkan i 1/2-cm tjocka stavar eller tärningar. Skala och skiva löken tunt. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor eller tunna klyftor. 3. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Fräs äpplena, skinkan och löken i ett par minuter. Ta upp detta. 4. Tillsätt lite olja och stek blodpuddingen i omgångar. Blanda ner äppelfräset och värm alltsammans. Bönor med vvesternstuk GRILLKORV MED BÖNOR FÖR 4-6 PERSONER 800 g smakrik grillkorv 3 dl kokta bönor elle r 2 burkar vita bönor 200 g rimmat sidfläsk 3 gula lökar 3 msk tomatpuré 8-10 vitlöksklyfto r salt , peppar Buffé 1/199 5 200 g bulgarisk fåros t 1 dl finhackad persilja GÖR SÅ HÄR: 1. Tärna fläsket. Hacka löken. 2. Fräs lök och fläsk. Rör ner tomatpurén, pressa i vitlöken. 3. Tillsätt bönorna (burkTONY WALLIN ller potatis. Läckra smakprov i varje nummer. Här far du några tips fran ICA Provkök på VARDAGSrätter som är lättlagade. näringsriktiga och sist meif inte minst - som inte kostar m^ä n lSkrohpope r portion! Tonfiskrisotto med senapssås Koka upp 4 dl vatten med en grönsaksbuljongtärning. Lägg i 2 dl ICA Handlarnas matris. Koka 15-20 minuter. Strax innan riset är färdigt, blanda ner 1 paket frysta ärter å 125 g. Hacka 1-2 ättiksgurkor fint. Blanda ner gurkan och 1 burk ICA Handlarnas tonfisk i vatten och lite salt i riset. Blanda 2 dl gräddfil med 1 tsk senap, lite salt och peppar. Servera risotton med såsen, en sallad och bröd. Champinjonfisk med potatismos Strimla 1 liten purjolök. Fräs lök och 1 burk champinjoner å 400 g i lite olja. Lägg det i en ugnssäker form. Halvtina 2 paket torskfilé å 400 g så mycket att du kan skära blocken i sneda skivor. Bryn dem i lite olja. Lägg fisken lite omlott över det gröna. Hacka lika delar persilja och dill, ca 1 dl. Strö detta över fisken och sedan 1 dl riven ost. Gratinera 5-10 minuter i 200°. Servera med ICA Handlarnas potatismos smaksatt med hackad gräslök. Ugnsstekt falukorv med vita bönor Strimla 1 paket soppgrönsaker. Bred ut dem i en ugnssäker form. Dra skinnet av en falukorv och skåra den längs med. Stoppa några ostbitar i skårorna. Lägg korven ovanpå det gröna. Ugnsstek ca 20 minuter i 200°. Värm en burk ICA Handlarnas vita bönor på burk. Servera korven med bönorna. Soppgryta med bröd Skala 8-10 potatisar och skär i bitar. Kärna ur 2 gröna paprikor och strimla dem. Skär 200 g rökt sidfläsk i tärningar. Fräs det i sitt eget fett i en gryta. Tillsätt 3 dl vatten, 1 burk tomater å 400 g, potatis, paprika, 1 tsk rosmarin, 1 krm peppar, 1 tsk salt. Låt koka ca 10 minuter. Strö rikligt med persilja över. Servera med grovt bröd att doppa i buljongen. Köttbullar med pasta och tomatsås bönorna bör sköljas av först). Fräs tills bönorna är varma. Krydda. 3. Stek/grilla korvarna på medelvärme. 4. Hacka fårosten. Blanda med bönorna. Strö över persiljan vid serveringen. Välj ICA Handlarnas färdigstekta köttbullar. Bara att tina och värma i pannan. Koka pastafjärilar eller spagetti. Skala, hacka och fräs 1 gul lök i lite olja. Häll på 1 burk krossade tomater å 400 g. Smaka av med 1 tsk basilika och Vi tsk timjan, salt och peppar. Koka upp. Servera med pasta och köttbullarna. Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök 2 5