Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 Foto: Lars Paulsson DEN UNDERBARA MA
TRESAN Ån hej! När drygt hundra kossor och kvigor släpps ut på grönbete går det vilt till. Det är rena ko-rodeon på Ränneslöv gård, mitt på Hallandsslätten då vi hälsar på familjen Gunnarsson. I köket står hallänningen Torsten Kjörling. GRATINERAD MAKRILLTOAST FÖR 4 PERSONER 275 g rökt makrillfilé 6 tomater 2 msk hackad färsk timjan vitpeppar 8 skivor kant skuret vitt formbröd (8x 8 cm) hocAlaMifsiaact smör till stekning 200 g lagrad greve GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 0 . 2. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i tärningar. Blanda med timjan och vitpeppar. 3. Smörstek brödskivorna gyllenbruna. Skär makrillen i stavar. Hyvla osten. 4. Varva bröd, ost, Askstavar, tomatblandningen och bröd, till 4 dubbla toast. Avsluta med ett lager ost på översta bröden. 5. Gratinera i 7-8 minuter mitt i ugnen tills de blivit fint gyllenbruna. Garnera med t ex sallad, lök och timjan. • -Mormors wienerschnitzel på finaste kalvkött med knaperstekt, gyllenbrun panering. Torsten Kjörlings svar kommer direkt på frågan om matminnen. Hans mormor var nämligen kokerska i USA och det är från henne som han ärvt sitt matintresse. Efter teoretiskt gymnasium beslöt sig Torsten att ge matlagningen en rejäl chans. Ett beslut som han aldrig ångrat. Tjugofem år i krogköken har inte dämpat lusten, tvärtom. Det är fortfarande lika kul att skapa vid spisen. Till vardags hittar man honom på Stefan Holmströms restaurang i Halmstad. Här arbetar kockarna under stor frihet och med eget ansvar. Resorna och kontakterna har
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32