Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 KORT&G • Brukar du handla i slutet av
månaden? Du är i så fall inte ensam. På senare tid har trängseln blivit allt större i butikerna den sista veckan i varje månad. Det beror bl a på att de statliga utbetalningarna av barnbidrag, bidragsförskott och pensioner nu flyttats och sammanfaller med löneutbetalningarna. Självklart ökar då trvcket i butikerna. Den här överbelastningen är inte rolig för någon. Inte för dig som handlar, som vill ha god service och slippa långa köer. Inte heller för kassapersonalen, vars arbetssituation försvåras. För handlarna är det stora bekymmer att planera butiksarbetet. Kundströmmen blir väldigt ojämn - i mitten av månaden är det lugnt. Från ICAS sida försöker vi påverka politikerna att ändra detta. Det är inte lätt. Vi vill gärna se en övergång till utspridda utbetalningsdagar - av omsorg om kunder, personal och handlare. Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r å så ^ t AV TONY WALLIN I många Sydeuropeiska länder ingår det ofta en bit god ost efter huvudrätten och före desserten. En bit matkultur som också blivit vanlig i Sverige. Här får du recept på hemmagjord ost som du kan krydda på tre olika sätt. Recepten serveras av Nisse på Långängens gård utanför Stockholm. Fler av hans läckra bjudrecept hittar du på sid 4. 3 sorter s os t Värm 2 liter filmjölk till 50°. Sila genom silduk eller kaffefilter; låt stå i ky l under natten . Al l vätska ska rinna igenom. Dela ostmassan i tre delar. Os t 1: Finhacka 2- 3 persiljekvistar, pressa 3 vitlöksklyftor. Blanda med en ostdel . Forma till en rund ost . Strö öve r hackad persilja. Os t 2 : Stö t 1/2 msk kummin, 1/2 msk anis, 1/2 msk kummin. Blanda med en ostdel . Forma . Garnera ev med lite hela kryddor. Os t 3 : Smula 1 tsk rosépeppar mellan händerna. Blanda med 2 msk finriven pepparrot. Blanda med den sista ostmassan. Forma till en rund ost . Garnera med rosépeppar. FOTO: PEPE NILSSON Buffé CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-72823 78 FRÅGOR OM • •••••••••••••••••••••••••••••••••»••••••••••• C LÖSNUMMERPRIS: 2 0 KRONOR. INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FÅR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD! Prenumeration : Pris helår 24 0 kr. Annons : Lennart Carlsson, 021-194231 . Håkan Sjöstrand, 021-194531 . Chefredaktör : Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsråd : Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Producerad av ICA Förlaget AB, Box 6650,11 3 8 4 Stockholm. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring: 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . ICA KUNDKORT 033-140040 RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-728 24 00 (vardagar kl 09-11) Mat som kostar max 15 kr per portion! 26 29 • Några gulröda löv, ett par rönnbärskvistar, ett fat med svenska äpplen och så många levande ljus. Det ger höstdukningen härlig färg och mycket naturkänsla. Något som också förhöjer råvarornas naturliga smaker. Hösten är den rätta tiden för umgänge; att krypa in och kura skvmning. Speciellt efter en dag ute i klar, krispigt frisk luft. Ta tillfället i akt och bjud några vänner på middag. I det här numret har vi många festrätter att välja bland, allt ifrån den urgoda men lättlagade fiskgrvtan till saftiga lammkotletter med vitlöksmajonnäs och så den storslagna festmåltiden som Nils Berg på Långängens Gård på Lidingö har dukat upp. Enkla men ändå raffinerade rätter serveras éffti av Torsten Kjörling, som nyligen var i Berlin och tillsammans med de övriga landslagskockarna tog osguld till Sverige. Och jag wm lovar: det finns fler tips som sätter guldkant på tillvaron. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Innehall 4 Lyxig höstbjudning med lammkotlett 10 12 Lördagsfest Landslagskock med smak tor ost & lax 20 Cathrine lagar couscous Ouick&Easy Lisbeth skriver om kundkontakt
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32