Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Billiga, veckan En matsedel från ICA
Provkök som innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. MÅNDAG Spätta Italien ( 4 port) Krydda 500 g spättafilé med 1/2 tsk salt och 1 tsk krossad citronpeppar. Smält 1-2 msk margarin eller smör i en stekpanna. Stek fisken gulbrun på båda sidor. Strö över 1 tsk oregano och 1 dl riven parmesanost. Droppa över 2 msk olivolja. Häll 1/2 dl fiskbuljong (av tärning) vid sidan av fisken. Låt småputtra några minuter. Droppa över lite citronsaft. Servera med pasta och sallad. Färsdolmar i tomat ( 4 port) Lossa de yttre bladen på ett kålhuvud, ca 1 kg. Förväll dem i kokande vatten några minuter. Låt rinna av och svalna. Blanda 400 g köttfärs med 1 ägg, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk basilika och 1 dl vatten till en smet. Fördela färsen på kålbladen. Vik ihop till paket. Lägg dem tätt i en ugnssäker form. Häll 1 burk krossade tomater å 400 g runt om. Ställ in i ugn i 200 0 , ca 30 minuter. Servera med kokt potatis. ONSDAG Strömmingslåda från kusten ( 4 port) Krvdda ca 600 g strömmingsfiléer med 1 tsk salt på köttsidan. Lägg en klick mildrökt kaviar på varje och lite hackad dill. Rulla ihop och lägg tätt i en lätt smord ugnssäker form. Blanda 3 dl mjölk med 2 msk tomatpuré och 1/2 dl finhackad dill. Häll blandningen över fisken. Tillaga ca 25 minuter i ugn, 225 0 , eller i mikron på full effekt (max 800 w) 6-8 minuter. Gott med potatismos. Stellinesoppa ( 4 port) Skölj och strimla 1 purjolök. Fräs den i 1 msk margarin eller smör i en gryta stor nog för soppkök. Tillsätt 12 dl vatten och 2 hönsbuljongtärningar. Koka upp. Häll i 1 1/2 dl små stjärnmakaroner, sk stelline. Koka ca 7 minuter. Lägg i ca 200 g tärnad korv. Koka upp. Krydda med 1/2 tsk mej ram. Servera med ostsmörgås. FREDAG Lemon beef ( 4 port) Strimla 400 g biffkött. Fräs det i omgångar i 1 msk olja tillsammans med 200 g skivade färska champinjoner och 1 hackad gul lök. Lägg tillbaka allt i grytan. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 burk sötsur sås, Sweet and Sour _ g. Krydda med 1 tsk .^H^^^ salt, 1 krm peppar och 1 tsk ffll^^^^^^ rivet skal av lime eller citron. k I Låt koka 5 minuter. Servera med jasminris och sallad. Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök Foto: Janne Hansson £
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32