Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 couscous MED CURRYFRÄSTA GRÖNSAKER I
bland låter jag auberginen ligga i salt en stund. Detta för att dra ur eventuell besk smak. FÖR 4 PERSONER 4 dl couscous 4 dl grönsaksbuljong 1 stor aubergine olivolja , vitlök 2 dl passerade tomater salt , svartpeppar , socker ca 250 g blomkål ca 250 g broccol i 1 msk smör 1 tsk curr y svarta olive r rostade solrosfrön GÖR SÅ HÄR 1. Tillaga couscousgrynen som jag beskrivit på sid 20. 2. Tärna auberginen och stek i olivolja med några vitlöksklyftor. 3. Häll på de passerade tomaterna. Låt såsen puttra på svag värme i 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker för att få en godare tomatsmak. 4. Koka under tiden blomkål och broccoli knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och fräs sedan i smör och curry. 5. Smaka av alltsammans med salt och peppar. 6. Lägg upp som på bilden och strö solrosfrön över couscousgrynen. KRONÄRTSKOCKA FYLLD MED COUSCOUSSALLAD Här är tanken att couscoussalladen ska fungera som en form av dressing till kronärtskockorna. Salladen ska därför ha en "hög" smak. Hittar du färsk mynta blir det väldigt friskt och gott, men även basilika, persilja eller annan färsk krydda fungerar fint. FÖR 4 PERSONER 4 kronärtskocko r 2 dl couscous 2 dl grönsaksbuljong 2 fasta tomate r 1/2 färsk gurka 1 rödlök et t knippe färsk mynta eller färsk basilika saften av 1 citron eller 2 lime olivolja salt , nymald svartpeppa r 2 fullkornsbaguette r 4 skivor mild fetaos t 1/2 paprika, gärna röd GÖR SÅ HÄR 1. Ansa och koka kronärtskockorna i saltat vatten. 2. Tillred couscousgrynen som jag beskrivit på sid 20. Låt skockor och couscous svalna. 3. Skär alla grönsaker till salladen i små tärningar. Finhacka de färska örterna. Blanda gryn och grönsaker och häll på citronsaft och så mycket olivolja som citronsaften behöver för smakbalansens skull. Smaka av med salt och peppar. 4. Lyft försiktigt ur hjärtblad och skägg ur skockorna, fyll med sallad. Servera resten av salladen vid sidan om. 5. Dela bröden. Lägg på fetaosten. Grilla under ugnens grillelement tills osten fått färg. PYTT I PANNA MED COUSCOUS OCH BÖNOR Pytten är gjord på zucchini, paprika och bönor, garnerad med cashewnötter och aprikoser. Detta går att variera i det oändliga, precis så som en pytt ska vara. Får du inte tag i gul zucchini så ta två gröna istället. En bra bas till pytt är avokado som bidrar med krämighet och chutney som gör det hela ännu saftigare. FÖR 4 PERSONER 4 dl couscous 4 dl grönsaksbuljong 1 gul zucchini ä 300 g 1 grön zucchin i ä 300 g 2 rödlökar 1 burk avrunna röda kidneybönor ä 400 g olivolja salt, nymald svartpeppar 2 avokado en god fruktchutney 1 dl rostade cashewnötte r 1 dl mjuka torkade aprikoser GÖR SÅ HÄR 1. Tillred couscousgrynen som jag beskrivit på sid 20. 2. Skär alla grönsaker i små bitar och fräs dem mjuka i lite olivolja. 3. Blanda ner bönor och couscous mot slutet, detta behöver endast värmas upp. 4. Smaka av pytten med salt och peppar. 5. Servera med avokado, chutney, rostade nötter och strimlade aprikoser.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32