Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 VÄRMANDE BÅL PÅ VINBÄRSBLAD FÖ R 8-I
O PERSONE R 1 liter svartvinbärsblad 1 liter vatten 1 liter socker 3 lime eller 2 citroner 3 dl fruktsoda 1 dl ljus rom GÖ R S Å HÄ R 1. Plocka och skölj vinbärsbladen väl. Koka vatten och socker tills sockret lösts upp. 2. Skiva limefrukterna och lägg i en rostfri bunke tillsammans med vinbärsbladen. Slå över sockerlagen och låt stå minst tolv timmar, gärna längre. 3. Sila av saften, smaka och späd med fruktsoda. Värm på spisen. Spetsa med rom efter egen smak. Även god kall. OST-, ÄPPLE- OCH SALLADS SNITTAR FÖ R 8 PERSONE R Vi lollo rosso- eller grönsalladshuvud Vt rosé- eller isbergsalladshuvud 2 medelstora äpplen 100 g cheddar eller annan lagrad ost 1 dl majonnäs vitpeppar och salt valnötter att garnera med GÖ R SÅ HÄ R 1. Skölj salladshuvudena och plocka ut små fräscha blad. 2. Riv osten och de oskalade äpplena grovt. Blanda. Rör ner majonnäsen och smaksätt med salt och peppar. 3. Klicka ut röran på salladsbladen och garnera med valnötter. CARPACCIORULADER PÅ LAX FÖ R 8 PERSONE R 700 g kallrökt lax i tunna skivor 150 g urkärnade svarta oliver 200 g västerbottenost eller annan lagrad ost ev 150 g parmaskinka eller liknande 2-3 msk olivolja saften av 1 citron svartpeppar TIL L SERVERIN G Vt rucolasalladshuvud Vi frisésalladshuvud 2-3 msk björnbärsdressing GÖ R S Å HÄ R 1. Finhacka/mixa oliverna. Finriv osten. Rör samman. 2. Strimla skinkan. Tillsätt den, oljan och citronsaften. Smaksätt med svartpeppar. 3. Gör tre laxrullar. Lägg 1/3 av laxskivorna omlott på plastfilm. Klicka ut 1/3 av fyllningen och rulla ihop till en korv med hjälp av plastfilmen. Upprepa ytLaxrullarna kan med fördel göras dagen före festen. De behöver då tas ut ur frysen ca två timmar före servering. terligare två gånger. Lägg de tre laxrullarna i frysen ett par, tre timmar. 4. Skär rullarna på snedden i tjocka skivor. Lägg upp skivorna på en salladsbädd. Droppa björnbärsdressing över och servera. BJÖRNBÄRSDRESSING 100-150 g frysta björnbär 1 dl vitvinsvinäger 2 dl majsolja 1 msk honung 1 tsk fransk senap salt och vitpeppar GÖ R S Å HÄ R 1. Mixa eller mosa bären tillsammans med vinägern. Låt dra 6-8 timmar. 2. Sila av och rör ihop samtliga ingredienser utom oljan. Tillsätt oljan i en fin stråle. Smaksätt med salt och peppar. 3. Dressingen håller flera dagar vid förvaring i kyl. •
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32