Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 FOTO: BENGT ERWALD Lättlag Varsågod!
Ett väl beprövat recept på en fiskoch s ka I dj ursgryta med provensalska förtecken. Likheterna är stora med den klassiska bouillabaissen. Många ingredienser men ändå verkligt lättlagad. LYSANDE GUL FISKGRYTA FÖ R 4 PERSONE R 400 g torskfilé 300 g laxfilé Vi purjolök Vi gul lök 1 msk smör 1 vitlöksklyfta IV2 tsk tomatpuré IV2 tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk basilika 2V2 dl torrt vitt vin lVi fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 dl créme fraiche 2 dl vatten 1 paket saffran å Vi g 300 g räkor med skal 1 burk musslor å 150 g GÖ R SÅ HÄ R 1. Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken. 2. Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. 3. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund. 4. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. 5. Rör ner grädde, créme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter. 6. Skär fisken i munsbitar, lägg 1 grytan och sjud i ytterligare 7 minuter. 7. Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd. Tips! Vitlöksmajonnäs kan du göra lätt genom att smaksätta 2 dl vanlig majonnäs med 3-4 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk tomatpuré 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och lite kajennpeppar.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32