Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 AV ELISABETH EKSTRAND HEMMIN G SSON
FOTO: KENT JARDHAMMAR Quick HOSTSOPPA FÖR 3-4 PERSONER 1 stor palsternacka 1 purjolök 1 msk olivolja 2 grönsaksbuljongtärningar 8 dl vatten 1 dl hackad persilja några timjankvistar 1 lagerblad lite salt , pepparmix 1-11/ 2 dl créme fraiche TILL SERVERING knaperstekta baconstrimlor créme fraiche GÖR SÅ HÄR 1. Skala palsternackan. Ansa och skölj purjon. Skär alltsammans i bitar och lägg dem i en matberedare. 2. Starta maskinen och kör tills allt är finfördelat. Det går också bra att hacka eller riva ingredienserna för hand. 3. Fräs grönsakerna i olivoljan några minuter. 4. Smula över buljongtärningarna och häll på vattnet. Tillsätt hackad persilja, kryddor och lite salt. 5. Låt soppan koka 10-20 minuter. Tillsätt créme fraiche, koka upp och smaka av. Vispa soppan slät. CHORIZO MED GRÖNT FÖR 3 PERSONER 1 gul paprika 1 knippa salladslök elle r purjolökar 2-3 vitlöksklyfto r 2-3 bifftomater 2 msk olivolja svarta oliver oregano, örtsalt , peppar 3 chorizo, eller liknande korv GÖR SÅ HÄR 1. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och dela salladslökarna eller purjon. Skala och dela vitlöksklyftorna. Skär tomaterna i tjocka skivor. 2. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs paprika, lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt oliverna. Lägg i tomatskivorna och stek dem en kort stund. Krydda med oregano, örtsalt och peppar. 3. Skär några skåror i chorizokorvarna och stick en pinne igenom var och en . Grilla eller stek.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32