Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 Hu r mycket smör behövs det till en g
od äppelpaj ? En stav. Svenskt Smör i stavar är vanligt gott svenskt smör, kärnat av färsk grädde från svenska kor. Men till skillnad från vanligt Svenskt Smör är det här förpackat i små kloka stavar. Varje kartong innehåller fyra 125 grams stavar, var och en skyddad av sitt eget pappersomslag. Med stavarna blir det lite enklare och bekvämare att jobba i köket. Till exempel om du vill göra den goda äppelpajen här intill. 500 g Till 4-6 personer: 1 stav Svenskt Smör (125 g), 3 dl vetemjöl, 1 msk socker och 2 msk vatten. Till fyllningen: 4 äpplen (ca 400 g), 1/2 dl socker, 2 tsk mald kanel. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225°C. Hacka ihop smör, mjöl och socker, häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. 2. Tryck ut 3/4 av degen i en 20 cm form. Låt sedan både formen och resten av degen stå i kylen en halvtimme. 3. Nagga degen i formen och förgrädda pajen ca 10 minuter. 4. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i pajskalet och strö över socker och kanel. 5. Kavla ut resten av degen, skär ut remsor och lägg dem som ett galler ovanpå pajen. 6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Servera sedan med vaniljsås eller vispad grädde. Konsumentkonukt AB Svenska Smör 105 46 Stockholm 020-729 729
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32