Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 SVAMPFYLLX) FELE MED YOGHURTKNYTE FÖ
R 8 PERSONE R 1 kg ren- eller fläskfilé TIL L FYLLNIN G 150 g färsk skogsvamp 1 gul lök smör, salt, peppar TIL L YOGHURTKNYTE N 1 savoykålshuvud eller mangold 1 zucchini, ca 300 g 1 aubergine, ca 300 g 1 vitlöksklyfta, olja 1 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche TIL L INBAKA D RÖST I 5 medelstora potatisar 1 purjolök, ca 100 g 1 palsternacka, ca 75 g 1 morot, ca 100 g 1 bit rotselleri, ca 75 g 2 äggulor 3 smördegsplattor 2 tsk torkad rosmarin eller timjan GÖ R SÅ HÄ R 1. Dela filéerna i 6 bitar. Putsa dem fria från ev senor. Snitta en längsgående "ficka" i varje filé. 2. Skala och finhacka löken. Fräs i smör med den grovhackade svampen. Krydda. Mixa till en röra och låt svalna. 3. Fyll filéerna med svampröran. 4. Skölj sex kål-/mangoldblad. Förväll dem i kokande vatten tills de är mjuka. 5. Finhacka zucchini och aubergine. Fräs i olja med vitlök. Krydda. Låt svalna och blanda ut med matlagningsyoghurt. Lägg en klick på salladsbladcn och vik ihop till knyten. Lägg skarvarna nedåt. 6. Sätt ugnen på 200 0 . 7. Skala och riv potatisen och rotfrukterna grovt. Fräs potatis och rotfrukter i olja med örter, salt och peppar. Låt svalna något. Rör ner äggulorna. 8. Kavla ut smördegen, ca 18 x 20 cm. Lägg på potatisfräset på ena hälften av varje smördegsplatta. Vik över andra halvan över fyllningen och forma till "limpor". Grädda i ca 25 minuter. 9. Bryn filéerna så att de får färg. Krydda. Låt filéerna eftersteka 10-20 minuter i ugnen, 150 0 . Låt köttet vila i folie 5 minuter före servering. 10. Gör en sky av stekspadet, ca 3 dl, och 5 stötta enbär, 1 lagerblad, 1 krm timjan och 1/2 köttbuljongtärning. Koka ihop. Red med 1-2 msk maizenaredning. 11. Skär smördegsröstin på snedden och lägg på varma tallrikar. Skär filéerna så att man ser fyllningen och lägg ovanpå röstin. Toppa med yoghurtknyten och häll på lite sky.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32