Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 FOTO: ALBERT HÅKANSSON Vegetariskt s
om det svänger om... Catfirine couscou s mea Couscousgryn är perfekt för vegetarisk matlagning. Grynen går fort att tillaga, de har en härlig förmåga att suga upp såser och smaker, och kan varieras i det oändliga. Här tre goda rätter... Couscous är numera stapelvara i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker och snart lika populär som spagetti och makaroner. Faktum är att couscousgrynen också är en form av pasta, och inte spannmål som många tror. Couscous är både namnet på de små grynen CATHRINE SCHUCK SERVERAR VEGETARISK MAT SOM DET SVÄNGER OM... och rätten man traditionellt lagar av grynen. I Marocko och andra delar av Nordafrika lagar man couscous genom att ångkoka grynen i en sk couscousiére över kokande kött eller grönsaksstuvning, tagine. En tagine är starkt kryddad och har gärna smak av kanel, apelsin eller aprikos. Till gryn och stuvning serveras en het chilisås, sk harissa. Så här tillagar du couscous Beräkna 1 dl couscous per person. Häll 1 dl kokande vatten, eller ännu hellre buljong, över grynen och låt dem stå och svälla i 10 minuter under lock. Hetta upp grynen med en klick smör och fluffa till dem med en gaffel. Olika smaksättningar, t ex saffranscouscous, gör du genom att blanda buljongen med saffran. Lätt att variera med andra smakgivande kryddor.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32