Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 Till flintasteken och andra köttbit
smakar det bra med grillad a Skär auberginen längs med ti men stora skivor. Strö salt över oc lägg dem att rinna av 1 timme i durkslag. Saltningen gör att en del bittra ämnen försvinner. Torka av skivorna och låt dem hastigt bli bruna på grillen. Servera dem genast som de är eller pressa över lite citron och droppa över olivolja. A V LOTT A BRINC K FOTO : NISS E PETTERSO N J J i - f Med de varma, ljusa försommarkvällarna kommer också lusten att tända grillen i trädgården eller på balkongen. Och visst är det gott med grillad mat som får den där alldeles speciella doftande smaken av träkol och rök. Men varför inte lägga hamburgaren, den starka korven eller strömmingen på grillen likaväl som flintasteken eller den fina entrecöten? - J c HAMBURGARE MED ANANAS Grillade hamburgare är jättegott. Gör dem gärna på den lite fetare, frysta färsen. Med 15 % fetthalt så blir de härligt saftiga. FÖ R 4 PERSONE R 500 g köttfårs Vi gul lök 1 kall kokt potatis 1 ä g g % dl mjölk 2 tsk salt 1 krm vitpeppar olja 4 skivor konserverad ananas 4 hamburgerbröd 0 r r c' [ j , GÖ R SA HÄR : 1. Kör den halva löken med potatis, ägg, mjölk, salt och peppar till en slät smet i matberedare. Eller hacka löken fint, riv potatisen fint och blanda med det övriga. 2. Blanda smeten med köttfärsen. Forma till 4 stora platta burgare och lägg på vattensköljd skärbräda. Pensla ovansidan med lite olja. 3. Grilla några minuter först på den penslade sidan. Pensla med olja, vänd och grilla klart. Det brukar smaka bra om burgaren är lite rosa i mitten. 4. Värm hastigt bröden och de avrunna ananaskivorna på grillen. Servera också med salladsblad, rå lök och chilisås.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32