Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 r fq/Zac/cy* med sommarsmak MAJSPLÄT
TAR FÖ R 4 PERSONE R 300 g majskorn 75 g röd paprika g g 2 ä 1 msk hackad persilja 50 g corn flakes Vi tsk salt vitpeppar olja till stekning LIME - OC H CHILIKESO : 1 lime V2 röd chili IV2 dl keso Vt dl créme fraiche Vt tsk salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 200 0 . 2. Skala eventuellt paprikan med en vass potatisskalare. Skär den i små tärningar. Blanda med majs, ägg, persilja och corn flakes. Salta och peppra. 3. Häll lite olja i en ugnssäker stekpanna. Klicka ut smeten till jämna plättar, eller häll smeten i smord plättlagg. 4. Ugnsgrädda plättarna i 2-3 minuter, tills de fått fin färg på undersidan. Vänd och grädda lika länge på andra sidan. 5. Lägg plättarna i smörpapper och varmhåll. 6. Tvätta och raspa skalet på limen. Dela och pressa ur saften. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Namn: Jörgen Andersson Ålder: 25 år Familj: Fästmö Yrke : Kock på enstjärniga restaurang Leijontornet i Stockholm Favoritråvaror: Vilt , fisk , fågel , yoghur t och kesella Nödvändigt i köket : En bra pepparkvarn Onödigt i köket : Konservöppnare, i mitt kök används inga konserver Fint matminne: Jag har många härliga matminnen, allt ifrån en stjärnkrog i New York til l en enkel italiensk macka i Stockholm SALLAD MED RÖKT SIK FÖ R 4 PERSONE R 600 g varmrökt sik 1 rödlök 3 kokta ägg 1 Vt dm färsk slanggurka 1 liter plockad sallad, gärna frisé- och ekbladssallad CITRONSENAPSSÅS : 2 dl créme fraiche W2 msk honung 2 msk grov fransk senap IV2 msk nypressad citronsaft salt, vitpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Rensa siken. Plocka den i stora bitar. 2. Skala och skär löken i mycket tunna klyftor. Skala och halvera äggen. Kärna ur och skiva gurkan. 3. Blanda créme fraiche, honung, senap och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. 4. Lägg upp salladsbladen. Arrangera lök, ägg, gurka och sikbitar ovanpå. Servera med citronsenapssåsen. 7. Blanda chili, limerasp samt limesaft med keso och créme fraiche. Salta och peppra. Lägg upp som på bilden. Jörgens kommentar: För att få fint runda plättar kan man använda ett runt (kak) mått när man klickar smeten i pannan. Finns inte färsk chili att få tag i så går det att ersätta med 1-2 krm chilipulver. Jörgens kommentar: Varmrökt sik är en Vätternspecialitet. I Hjo och Karlsborg röks enorma mängder sik på somrarna. Salladen har jag gjort med ägg och rödlök, som jag tycker passar utmärkt till rökt fisk.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32