Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 A V LOTT A BRINC K FOTO : NISS E PETT
ERSO N Sommaren är efterrätternas förlovade tid. Nu finns massor av fina inhemska bär men också rabarber. Njut bären naturella eller förvandla dem till delikata desserter. GUBBA R OC H DRUVO R I MKÖ R Marinera jordgubbar i lite citruslikör och servera dem källarsvala. Den som inte vill använda likör tar istället bara apelsinjuice och extra socker. FÖ R 4 PERSONE R 1 liter jordgubbar 250 g blå druvor skalet av Vi apelsin 1 dl citruslikör, t ex orange curacao 1 dl apelsinjuce GÖ R SÅ HÄR : 1. Skölj jordgubbar och vindruvor. Ta bort det gröna fästet och halvera jordgubbarna. Dela också druvorna och peta bort kärnorna. 2. Varva jordgubbar och druvor i en skål eller i portionsformar. 3. Skölj och skrubba en apelsin noga. Skala apelsinen och skär skalet fritt från det vita. Strimla skalet. 4. Strö skalstrimlorna över bären och häll på likören. Låt stå svalt i minst 30 minuter. Jans vintips: Den som inte tror att en bubblande söt och väl kyld Asti matchar denna fruktmix bäst, kan prova något annat söt muskatvin, tex Chäteau La Salle (nr 2554, pris 56 kr för 75 cl), Elysium Black Muscat (nr 6599, pris 64 kr för 37,5 cl) eller Domaine de Coyeux (nr 6020, pris 72 kr för 37,5 cl).
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32