Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 AV BERIT OCH LARS PAULSSON På våren o
ch försommaren finns det ofta mycket att fira och många anledningar att bjuda till fest. Då passar det att servera en lättlagad middag som går att göra i större satser om gästerna blir många. SNITT AR MED FÄRSKOST FÖ R 4 PERSONE R 8 små skivor vitt bröd av typ pain riche/baguette 1 dl kesella gourmet 1 krm salt 1 msk hackade valnötter 8 rädisor GÖ R S Å HÄR : 1. Låt kesellan rinna av i ett kaffefilter 1- 2 timmar. 2. Smaksätt med salt och valnötter. 3. Rosta brödet, gärna en stund i förväg. Bred på osten och garnera med rädisor. FISKFELÉ I LJUVLIG SÅS Såsen består av créme fraiche och koncentrerad hummerbuljong, som man numera kan köpa på flaska i de flesta livsmedelsbutiker. Den goda såsen passar till all sorts vit fisk. FÖ R 4 PERSONE R 600 g fiskfilé av gös, torsk eller kolja 1 tsk salt 500 g stora räkor med skal eller 150 g skalade 2 dl créme fraiche IV2 msk koncentrerad hummerbuljong 1 dl riven ost GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225 0 . 2. Skär fisken i 4 portionsbitar - om filéerna är tunna så vik dem dubbla. Salta och lägg dem i en smord ugnssäker form. O 3. Skala räkorna. Blanda dem med créme fraiche och hummerbuljong. 4. Klicka räksåsen/-röran på fisken och toppa med riven ost. 5. Stek fisken i mitten av ugnen 15-20 minuter beroende på hur tjocka filéerna är. Servera med vinkokta grönsaker, ris eller potatis. VINKOKT A GRÖNSAKER : • Frisk och fräsch smak får grönsakerna när de kokas i 3 delar grönsaksbuljong och 1 del vitt vin. Häll av men spar det goda kokspadet till buljong eller sås. Salta lätt. HONUNGSGLAS S MED FRUKT FÖ R 6- 8 PERSONE R 2 äggulor 4 msk flytande honung 2 dl matlagningsyoghurt 3 dl vispgrädde 1 mango 2 kiwi 2 dl jordgubbar eller knappt tinade hallon GÖ R SÅ HÄR : 1. Rör ihop äggulor, honung och matlagningsyoghurt. 2. Vispa grädden hårt och rör ner den i äggsmeten. Häll smeten i en rund form och täck med plastfolie. 3. Frys glassen i minst 4 timmar. Låt sedan glassen stå i kylen att mjukna i 30 minuter. Skala frukten och skär den i skivor. Lägg fruktskivor och bär ovanpå glassen. Servera.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32