Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Billiga MÅNDAG: Matjes med Figges po
tatissallad (4 port) Skölj och tärna 3 stora tomater, 1 bit gurka och 1 liten rättika. Koka ca 500 g potatis. Skala och tärna den medan den är varm. Blanda 3 msk olja och 2-3 msk vinäger. Häll detta över potatisen. Låt stå att svalna. Blanda ner grönsakstärningarna. Salta och peppra och tillsätt 1 liten burk kapris och 1-2 dl grovt hackad dill. Servera med hela matjesriléer (2 burkar). TISDAG: Enchiladas (4 port) Fräs 400 g köttfärs i 1 msk olja. Skala och hacka 1 gul lök och låt den fräsa med några minuter. Tillsätt 2 msk tomatpuré och 1 burk Salsa-sås, mexikansk typ (ca 2 dl). Låt koka ihop något. Värm 4 tortillabröd enligt förpackningens anvisning. Fördela köttfärsröran i bröden. Rulla ihop och lägg i en lätt smord ugnssäker form. Strö över 1-2 dl riven ost. Gratinera i 225°C, ca 5 minuter. Servera med tomat- och löksallad. ONSDAG: Rödspätta med saffransragu (4 port) Rensa fyra rödspättor. Vänd dem i uppvispat ägg och 1 dl ströbröd blandat med 1 tsk salt och 1/2 tsk krossad citronpeppar. Stek dem i 2 msk margarin eller smör. Skala 4 medelstora morötter och 1 bit rotselleri och strimla dem. Fräs det gröna i 1-2 msk margarin eller smör. Tillsätt 1 kuvert saffran å 1/2 g, saft av 1 apelsin, 1/2 dl russin och 1 dl créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Koka ca 5 minuter. Servera ragun till fisken och ev kokt pressad potatis. TORSDAG: Ostsoppa med sting ( 4 port) Fräs 1 skalad finhackad lök och 1 pressad vitlöksklyfta i 1 msk margarin eller smör. Kärna ur och hacka 1 grön paprika. Tillsätt paprikan, 8 dl vatten, 4 dl mjölk och 1-2 grönsaksbuljongtärningar. Låt koka ca 5 minuter. Red med 3 msk ljus maizenaredning. Koka 1 minut. Smula ner 150 g grönmögelost. Låt den smälta ner. Hacka färsk basilika, lägg i soppan. Servera med bröd. FREDAG: Pasta å la Chicken ( 4 port) Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök Foto: Janne Hansson Koka 4 portioner pasta av valfri sort. Tina och tärna ett paket kycklinglever å ca 400 g. Stek den i 2 msk olja. Skölj och skär ca 300 g ostronskivling i bitar. Låt fräsa med. Skala 1 gul lök och 1 morot. Hacka löken och strimla moroten. Tillsätt det. Späd med 2 dl buljong (tärning + vatten) och 1-2 dl créme fraiche. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk oregano. Låt såsen koka ca 5 minuter. veckan Fisk, kött, fågel och mycke t grönt finns på Billiga veckan s matsedel . Snabblagat och festligt; mat som du mår bra av utan att behöva fundera över om det är nyttigt. Billiga veckan s matsede l från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32