Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 SMÅTT &r GOT T FRÅN ICA:S INFORMATIO
NSAVDELNING , ICA KUNDKORT & ICA PROVKÖK, FOTO: JANNE HANSSON & PEPE NILSSON VANLIGA FRÅGOR I KALASTID Familjehögtiderna och kalasen är många den här tiden på året: dop, konfirmation, student, bröllop... Till ICA Provkök ringer många och frågar efter recept och råd inför de olika festligheterna. Här har vi samlat några vanliga frågor. Och tänk på att göra det så enkelt som möjligt för dig! Vad ska jag bjuda på hemma efter dopet? Bjud på något lätt! Tex en krispig sallad och en god pirog, som går att förbereda dagen före. Bjud gärna ett glas lätt mousserande vin medan pirogerna gräddas. Samma vin, mineralvatten eller öl till maten. Kaffe och tårta/kaka efteråt. Pirogerna kan man göra av färdig, fryst smördeg som kavlas ut till långa plattor, 10-12 cm breda. Gör en fyllning av tärnad, kallrökt lax, hackat hårdkokt ägg, hackad lök och kryddgrönt. Bind samman med gräddfil. Lägg en sträng av fylningen i mitten och täck med en utkavlad degplatta ovanpå. Pensla med lite uppvispat ägg mellan degkanterna. Stick några lufthål i locket. Grädda i 225 0 Hållbarhet: 3 månader i rumstemperatur. Tillagning: 8-10 minuter i 225 0 ugn. FRUKOSTSMÖRGÅS , ca 15 minuter eller enligt anvisning på smördegsförpackningen Det kanske kommer 70 personer på studentmottagningen. Tänkte bjuda på kallskuret kött och sallad. Hu r beräknar jag salladsåtgången ? Tåliga grönsaker kan skäras i förväg och läggas i plastpåsar i kylen några timmar. Till 70 personer går det åt ca 750 g vitkål, 5 stora isbergssallatshuvuden, 4 burkar (å 340 g) majskorn, 5 färska gurkor, 5 purjolökar och 10 röda paprikor. Droppa gärna lite pressad citron över vitkål och sallad innan det läggs i plastpåsen. Små cocktailtomater är trevligt att servera i en skål. Räkna med 1 liten tomat per person. Ev dressing/sås bör serveras separat. Beräkna ca 1/2 dl dressing per person. Kan ni ge tips på en bra välkomstdryck? Ett torrt eller halvtorrt vin som serveras svalt är både festligt och gott. Vill man ha bubblor i vinet är spritzer ett bra alternativ till champagne. Vitt vin blandas med fruktsoda eller mineralvatten. Gärna en jordgubbe i varje glas. Givetvis ska det finnas olika alkoholfria alternativ, t ex en god fruktjuice med lite sodavatten som ger bubbel. Går det att frysa in en paté? Paté är god kalasmat, som går bra att förbereda. De flesta patéer förlorar något i smak och konsistens om de har varit frysta. Patéer med mycket vispgrädde går bättre att frysa än magra. Vi avråder från frysning av lätta mousser. Efter kalaset kan man frysa in ev rester av patén. Då har man kanske inte samma krav på att maten ska vara perfekt. Förvaring i kylskåp fungerar bra. En köttpaté håller sig 2-3 dagar medan en skaldjurspaté håller sig 1-2 dagar. Har du egna frågor? Ring ICA Provkök TEL: 08-728 24 OO VARJE VARDAG KL 09-II . Buffé 5/199 6 FESTPLOCK Snittar på nygräddade baguettebröd. 1) Rökt lax och philadelphiaost. 2) Bakad pastej och minigurka 3) Bruschetta. BROD SOM PASSAR TILL FRUKOST, LUNCH & FEST ICA Handlarnas Baguette är ett franskt bröd som passar lika bra till frukostens ostmacka som till lunchens matiga "ubåt" eller festens små munsbitar. Brödet är förbakat utan konserveringsmedel, lagt i en förpackning som frigjorts på syre och kväve. Genom denna naturliga konservering håller sig brödet färskt 3 månader i rumstemperatur. När man vill äta det är det bara att lägga brödet i 225 0 varm ugn, efter 8-10 minuter är det precis som nybakat. Ett perfekt bröd att också ha med till landstället om där finns en ugn. PERFEKT „ PRESENTLADA ICA har tagit fram en låda med de köksredskap som behövs när man skaffar eget kök. Startpaketet består av grytor, kastruller, stekpanna, beredningskärl, knivar, skalare, skärbräda, öppnare osv. Allt avbildat på kartongens yttersida. De flesta av redskapen ingår i serien ICA köket, som är testad av ICA Provkök. En lysande present i dessa lysningstider.
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32