Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 KORT&Gott • Ingen har undgått vårens
larmrapporter om olika livsmedel. Ni har säkert, liksom jag, ibland undrat vad som är sant och inte. När larmet gick om galna ko-sjukan blev man påmind om hur snabbt oron kan spridas, när det saknas fakta om hälsosamband och mat. Inom ICA vill vi så långt som möjligt ge er kunder information, så att var och en själv kan välja. Ursprungsmärkning är ett exempel, där vi gått längre än vissa av konkurrenterna. Vi vill sälja bra varor och ge kunderna rätt information. Då tror vi att vi får ditt förtroende. Exempel på sånt som vi inte befattar oss med är kött av rasen belgisk blå. När det gäller att ställa kvalitetskrav på leverantörerna kan ICA genom sin storlek agera kraftfullt. En trygghet är också det specialistkunnande som finns inom ICA vad gäller produktkvalitet, tester och hälsofrågor. Läs mer om det i Lisbeths krönika på sidan 28. Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r o så ^ t a AV CAROLIN NORDMARK, USA Espresso, cappuccino, caffé latte. Den italienskinfluerade kaffetrenden är fortfarande het, inte minst i USA. Här i San Francisco promenerar man inte många meter utan en kopp nybryggt kaffe i handen - en s k coffee to go. Kaffet inhandlas i någon av stans många coffee shops, och serveras i pappersmugg med plastlock; i locket finns en liten drickvänlig öppning. Den som pendlar med bil till jobbet köper sig en speciell termosmugg och fikar helt enkelt i bilkön. Här finns inte bara vanligt kaffe på menyn utan många lite udda kaffedrinkar, iskalla eller varma. Sötsugna finner sitt lystmäte i t ex white chocolate mocca; alltså kaffe, mjölk och vit choklad. Eller kaffe blandat med olika smaktillsatser, t ex jordgubb, vanilj, hasselnöt... Och på toppen en klick grädde! Givetvis kan man också köpa nymalt kaffe att ta med hem, t ex från Hawaii, den enda amerikanska staten med gynnsamt klimat för kaffeodling. LÖSNUMMERPRIS : 2 0 KRONOR . INNEHAVARE AV ICA KUNDKOR T EÅR TIDNINGE N UTAN KOSTNAD ! Prenumerationsärenden : Pris helår 24 0 kr. Postgirokonto 270429-4 . Annons : Lennart Carlsson, 021-194231 . Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Producerad av ICA Förlaget AB, Box 663 0 1138 4 Stockholm. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring : 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . • Ska vi bjuda 20 personer? Eller kanske är det lika bra att slå till med 40, det är ju trots allt inte så ofta som vi har kalas. Uppklädda och med pirr i magen tas gästerna emot. Välkomstdrink, stora fat med goda snittar och sedan är de sömnlösa nätterna, det hysteriska bläddrandet i receptpärmar och den plågsamma utgallringen av "övertaliga" ett minne blott. Ljudnivån stiger. En buffé med öl, vin, vatten och läsk dukas fram. Den i förväg tillagade rostbiffen å la tjälknölsprincipcn och den fräckt rosaröda potatissalladen behöver bara läggas upp och garneras; snabbt och enkelt, sedan kan vi delta och njuta av festen. I goda vänners lag behöver man inte krångla till det. Och stressade värdar gör ingen glad. Låt gästerna hjälpa till, det blir mindre pretentiöst så. Till sist: en smarrig dessert och ett gott kaffe, det brukar bli en uppskattad avnmdning på kalasandet. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Innehall 4 Små munsbitar för vårens kalas CL Pingstfestiigt med ugnslagad fisk 8 Häriiga sommardesserter 10 20 Dags att tända grillen Jörgens fräscha sallader Buffés Carolin Nordmark serveras en "coffee to go" av svensken Bennett Karlsson som är manager för en av kedjan Pasquas coffee shops i San Francisco. 28 Lisbeth skriver om matkvaiitet Buffé CHEFREDAKTÖR : TON Y WALLIN 08-7282 3 78 FRÅGO R O M IC A KUNDKORT : 033-14004 0 RECEPTFRÅGOR : IC A PROVKÖ K 08-728240 0 (vardagar kl 09-11) Bjudmat för många
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32