Buffé 1
KRYDDIG FLANKSTEK MED SALLAD PÅ BJÖRNBÄR, PÄRON O
CH GETOST 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning salt, svartpeppar Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g blandsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 1 dl valnötter 2 tsk honung GÖR SÅ HÄR 1. Skär flera snitt i köttet. Blanda spiskummin och chiliflakes med 1 tsk salt och 1 tsk peppar och klappa in kryddblandningen i köttet. 2. Skär päronen i bitar. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin. Blanda sallad, päron, betor och björnbär i en skål. Bryt osten i bitar och lägg på. Rör ihop citronskal och -juice, olivolja, 2 krm salt och 2 krm peppar. 3. Stek köttet tillsammans med rosmarin i olja eller smör på hög värme ca 3 minuter per sida. Ta upp och låt vila ca 5 minuter. 4. Lägg nötterna i stekpannan och låt dem få färg. Häll i honungen och låt koka in. Låt svalna något och hacka dem grovt. 5. Skiva köttet. Häll dressingen över salladen och toppa med nötterna. Servera med köttet. 12 BUFFÉ #8/2018