Buffé 1
SÖNDAGSPREPPEN Förbered det här RATATOUILLE PÅ SK
ÖRDEGRÖNSAKER 2 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 ½ kg blandade grönsaker, t ex aubergine, zucchini, paprika 1 rödlök 2 vitlöksklyftor ½ dl olivolja 1 msk tomatpuré 1 förp krossade tomater à 400 g 2 dl vatten 2 msk rödvinsvinäger 2 tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Grovhacka alla grönsaker. Skala och skiva löken tunt, skala och hacka vitlöken. Fräs röd- och vitlöken i oljan ca 5 minuter på låg värme tills den mjuknar. Tillsätt grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare 5–10 minuter. 2. Häll i krossade tomater, vatten, vinäger och salt. Låt koka 30–40 minuter under lock på svag värme. SESAMKYCKLING 2 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER ca 1,2 kg kycklinglårfilé 3 msk sesamolja 3 msk japansk soja 3 msk sesamfrön 1 tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop sesamolja, soja, sesamfrön och salt. Blanda med kycklingen. 2. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills kycklingen är klar. TIPS! Peston går lika bra att göra på andra färska örter som du har hemma eller hittar i butiken. Blanda gärna olika sorter! KOKT BULGUR 3 MÅLTIDER FÖR 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 5 dl bulgur GÖR SÅ HÄR 1. Koka enligt anvisning på förpackningen. PESTO MED BASILIKA GER CA 2 DL / 15 MIN INGREDIENSER 2 krukor basilika ½ dl pinjenötter 1 riven vitlöksklyfta 1 dl finriven parmesan 1 ½ dl olivolja ½ tsk salt 2 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Mixa alla ingredienser till en slät pesto. VECKANS MENY Söndag: Sesamkyckling med ratatouille och pesto Måndag: Bulgur- och halloumifritters med pestokräm Tisdag: Fried bulgur med kyckling och färska bönor Onsdag: Gnocchigratäng med svamp och mozzarella VECKANS INKÖP ca 1,2 kg kycklinglårfilé 1 dl finriven parmesan 200 g halloumi 5 ägg 1 dl crème fraiche 400 g gnocchi 250 g mozzarella 1 ½ kg blandade grönsaker, t ex aubergine, zucchini, paprika 1 rödlök 4 vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1 kruka koriander 2 stora morötter 250 g färska bönor, t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli, 250 g 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1 påse blandsallad, 65 g 1 påse ruccola, 65 g 2 lime 250 g champinjoner 4 msk sesamolja 3 msk sesamfrön 5 dl bulgur 1 förp krossade tomater à 400 g ½ dl pinjenötter ½ dl sweet chilisås ½ dl hackade cashewnötter 2 msk pumpakärnor FRÅN SKAFFERIET majsstärkelse tomatpuré japansk soja rödvinsvinäger olivolja rapsolja salt svartpeppar chiliflakes 28 BUFFÉ #8/2018