Buffé 1
#MITTBUFFERECEPT ANNAS UGNSBAKADE LAX I TORTILLAB
RÖD 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 4 portionsbitar laxfilé utan skinn à ca 140 g 3 msk olivolja 1 tsk paprikapulver 1 liten citron 4 tortillabröd 6 körsbärstomater 2 msk hackad dragon salt, svartpeppar Fetaoströra 1 dl matyoghurt, 10% 50 g fetaost 1 msk olivolja Vardagslax Vad är vardagslyx för dig? Den frågan fick Buffés läsare besvara med sina egna recept på Instagram. Extra inspirerade blev vi av denna rätt signerad Anna Demirian. Varje månad samlar vi in era bästa recept på ett visst tema under #mittbufferecept på Instagram. Håll utkik efter nästa utmaning på @tidningenbuffe! #mit tbuf ferecept GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop olivolja, paprikapulver, 1 tsk salt och ½ tsk peppar och pensla på laxfiléerna. 2. Skär citronen i tunna skivor. Lägg ett par skivor i mitten på varje bröd. Lägg en laxfilé på varje bröd. Vik upp kanterna och lägg i en ugnsform med bakplåtspapper. Skär tomaterna i skivor och fördela på laxen. Strö över dragonen. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. 3. Mixa ihop yoghurt och fetaost. Ringla över olivolja och strö över peppar. Servera gärna med en grönsallad eller potatissallad. ANNA DEMIRIAN ÅLDER: 41 år. BOR: Bålsta. FAMILJ: Gift med Mihran, tre döttrar. GÖR: Jobbar på vårdcentral, Instagrammar på @kitchenofanna och driver kitchenofanna.se. Var har du hämtat inspiration till receptet? – Jag har komponerat min rätt med inspiration från det armeniska köket. I den traditionella armeniska rätten omfamnar man hel fisk eller fiskbitar i lavash, ett armeniskt tunnbröd, med örter, smör, citron och bakar allt i ugnen. Här får lavashbrödet ersättas med tortillabröd! Vad är vardagslyx för dig? – Goda smaker och enkla medel! Många älskar lax och det är lite lyxigt att laga det mitt i veckan. Jag älskar att äta gott alla dagar i veckan och denna rätt passar perfekt även när tiden inte räcker till. Det här är supergott, lyxigt och tillagas på 30 minuter! Hur föddes ditt intresse för matlagning? – Jag har haft ett matintresse sedan barnsben och det har vuxit med åren, passionen blir bara starkare! Min älskade farmor har varit en stor inspirationskälla för mig. Att kunna dela matkärlek är för mig sann glädje. Jag tror att maten är något som förenar oss alla! / 33 BUFFÉ #8/2018 › TEXT LIV BOSSUYT RECEPT ANNA DEMIRIAN FOTO MATHIAS NORDGREN STYLING LINDA BERLIN