Buffé 1
SÖNDAGSPREPPEN SÅ TYCKTE VI “Så himla lättfixat,
eftersom kycklingen redan var klar. Sigge är allergisk mot ägg så vi skippade vi dem vilket gick jättebra!” Tisdag FRIED BULGUR MED KYCKLING OCH FÄRSKA BÖNOR 4 PERSONER / 30 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats sesamkyckling ca 4 dl kokt bulgur TILLSÄTT 250 g färska bönor, t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli, 250 g ½–1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1 riven vitlöksklyfta 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja ½ dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön rapsolja, salt limeklyftor, koriander och sweet chilisås till servering GÖR SÅ HÄR 1. Ansa bönorna. Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Skiva chilin och salladslöken tunt. Strimla kycklingen. 2. Stek broccoli och bönor i 2 msk olja ca 3 minuter på hög värme i en stor stekpanna. Tillsätt kyckling, bulgur, chili, salladslök och vitlök. Krydda med ½ tsk salt. Stek ytterligare ca 3 minuter. 3. Vispa ihop soja, sesamolja, sweet chilisås och ägg. Häll över och rör runt. Ta från värmen. 4. Toppa med sesamfrön och koriander. Servera med limeklyftor och extra sweet chilisås. SÅ TYCKTE VI “Denna rätt blev en succé hos barnen, det var Kalles och Sigges favorit denna vecka. Ett recept som vi definitivt kommer att göra fler gånger!” Onsdag GNOCCHIGRATÄNG MED SVAMP OCH MOZZARELLA 4 PERSONER / 45 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats ratatouille ¹/³ sats pesto TILLSÄTT 250 g champinjoner 2 msk smör 400 g gnocchi 250 g mozzarella 2 msk pumpakärnor 65 g ruccola salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Ansa och kvarta svampen. Stek i smöret ca 5 minuter tills den får lite färg. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 2. Blanda svamp, ratatouille och gnocchi i en ugnsform. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över. Ringla över peston och strö över pumpakärnor. 3. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. Toppa med ruccola. 30 BUFFÉ #8/2018