Månadens skörd april 1
NR 3, 2023 Vårens högtider är här! Utöver att sma
klökarna firar de första svenska, späda och smakrika primörerna, kommer våren med sina högtider. Vi har den sköna påsken att se fram emot och matfesten eid al-fitr. Och vad passar bättre än att bjuda in till söta stunder? På sida 10–12 delar Camilla Hamid med sig om sina bästa råd och godaste recept på säsongens råvaror. Är du, precis som jag, en som längtar lite extra efter den svenska sparrisen rekommenderar jag sida 18–19. Där har vi träffat en av ICA Kvantums sparrisodlare Per Nordmark som lär oss allt om den spröda och gröna stjälken. En råvara som kanske inte är det första du tänker på så här års, är den svenska ostronskivlingen. Bläddra till sidan 22 och djupdyk ner i denna svamps fina egenskaper. Dessutom har vi fixat tre recept där skivlingen visar sin rätta sida. Är du på jakt efter grön påskmat har vi på sida 26–28 dukat upp en hel buffé för dig som söker godare rätter att fylla påskbordet med. Vad sägs om en krämig potatissallad med krispiga rädisor? Eller är det här året du vågar pochera ett ägg eller två? Sist men inte minst tar Duane Shepherd med oss till det Karibiska köket och dess traditionella maträtter och smaker! Du hör ju, den här våren bjuder på både värme, fest och något sött till efterrätt. God läsning! Nästa nummer landar i butik den 24 april! 10 22 26 8 INNEHÅLL Kajsa Eriksson CHEFREDAKTÖR Det är smart att äta i säsong. Du får prisvärd mat på bordet, framför allt baserad på svenska råvaror. Läser du vårt magasin bjuds du också på helt nya recept och smaker, i varje nummer. Gott och smart! Alltid i Månadens skörd. GRÖNA GRAM 500 gram, så mycket frukt och grönt ska vi äta. Varje dag. Med hjälp av vår märkning gröna gram, kan du se hur mycket frukt och grönsaker det är i varje portion i våra lunch- och middagsrecept. Bra va? KLIMATGUIDADE RECEPT Läs mer om vad det innebär på ica.se/recept/klimatsmart PRIS PER PORTION Vi har räknat ut vad recepten i detta nummer kostar per portion. Priset baseras på riktpriser för våra mest prisvärda varor och justeras efter mängd råvara som används i receptet och antal portioner. Priserna i det här numret är beräknade i februari 2023. Vi reserverar oss för prisändringar. 5 Inspireras 7 Laga med oss: Gnocchi i tomatsås 8 I säsong just nu 10 Uppdrag grönskning: Söta stunder 17 Insidan 18 Utblick: Det grönskar hos SydGrönt 20 Fruktstund 22 Rätt på råvaran: Ostronskivling 26 På menyn: Gott på påskbordet 30 Matinspiratören ICA Kundservice 020–83 33 33, vardagar kl 9:00–15:00 Annonsering icamedia.se E-post manadensskord@ica.se Adress Kajsa Eriksson, ICA Sverige AB, Box 4075, 169 04 Solna Chefredaktör KAJSA ERIKSSON Kategoriansvarig Frukt CECILIA EKFORS FORSBERG Receptansvarig ÅSA TAPPER Matstylist NICLAS RAPP Redaktionell produktionsledare EMELIE LINDVALL Layout ELLINORE BLOMQVIST Skribenter JONNA BERGHÄLL, EBBA BERLING, ISABELLA JARL Art Director VERONICA ERIKSSON Copywriter KRISTINA BLOM Illustratör THOMAS FRANZÉN, VIDAR FRANCKE Creative Lead FRANZISKA LEHNERT Marknadschef ICA Kvantum MARTIN PERSSON Ansvarig utgivare JOSEFIN LUNDMARK Tryck STIBO COMPLETE