Månadens skörd april 1
LAGA MED OSS Gnocchi i tomatsås med stekt halloum
i Det finns ingenting som smakar bättre än tomatsås man gör själv. Här får dessutom såsen lite sälta från kapris och hetta av sambal oelek. Servera tomatsåsen till gnocchi och stekt halloumi. Strö solrosfrön och rucola på toppen. PORTIONER: 2 | TID: UNDER 30 MINUTER | MEDEL | CA 33:-/PORTION 1 schalottenlök 4 kvisttomater ½ kruka basilika 1 msk olivolja 1 msk kapris ½ tsk sambal oelek 1 msk honung 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar ½ förp stora kokta vita bönor (à 380 g) 400 g färsk gnocchi 200 g halloumi ½ msk olja rucola 2 msk solrosfrön Bönor och gnocchi Häll bönorna i ett durkslag, skölj med vatten och låt rinna av ordentligt. Koka gnocchin enligt förpackningens anvisning. Vänd ner gnocchin och de vita bönorna i tomatsåsen. MÅNADENS SKÖRD 03/2023 7 Avsluta med att ... … skära halloumin i skivor och steka tillsammans med oljan i en stekpanna tills de är gyllene på båda sidor. Servera gnocchin med stekt halloumi och tomatsås. Toppa med färsk basilika, rucola och solrosfrön. Börja med att … ... skala och hacka löken och tomaterna smått men grovhacka basilikan. Spara några basilikablad till servering! Stek löken i olivolja tills den blir genomskinlig, lägg i tomaterna och låt sjuda på låg värme i några minuter. Smaksätt tomatsåsen När tomaterna mjuknat lägger du i kapris, sambal oelek, den hackade basilikan, honung och grädde. Låt sjuda i cirka fem minuter och smaka av med salt och peppar. cirka 230 gram grönsaker per portion