Månadens skörd april 1
Så här grillar du färskkorv. En färskkorv är en r
å korv, detta innebär att den inte är rökt eller kokt. Det är en färskvara och skall hanteras på samma sätt som tex köttfärs. Att grilla färskkorv kräver lite tålamod och en del förberedelser med grillen. Men ger du det bara lite tid så blir du belönad med en fantastisk smakupplevelse! Förbered grillen med kol på ena halvan av grillen och låt den andra halvan vara tom. Tänd grillen i god tid, cirka 30 minuter innan du skall börja grilla. Grillkolen är klara när de har en grå/vit hinna över sig och glöden är härligt orange. Börja med att lägga färskkorven på den heta sidan med direkt värme. Vänd på dem ofta så att de får en jämn och fin färg. Flytta sedan över dem till den andra sidan (utan kol). Här låter du dem ligga tills de är genomstekta, det tar cirka 7-10 minuter. Vänd på dem ofta. Färskkorven är klar när innertemperaturen har uppnåt 72°C. CHORIZO GRILLSPETT Grilla färskkorven, skär upp den i bitar och trä på ett spett, pensla med glaze och grilla på dem lite snabbt. Ta av dem från grillen, strö finhackad persilja över spettten och avsluta med att pressa färsk lime över spetten. Servera och njut! PEPPERBALLS SÅS Mixa färskostfyllda Pepperballs till en slät sås/dip med mixerstav. För en mildare variant kan du blanda i creme fraiche. För en hetare variant kan du hacka i torkad chili. Recept och inspiration! Scanna qr-koden med din mobilkamera och upptäck våra smakrika recept. Låt oss inspirera dig - följ oss!