Buffé OKTOBER – TREND/SMAK/DESTINATION
TREND Aktuellt SERIETIPS Ingen rök utan eld NETFL
IXSUCCÉN CHEF’S TABLE har nyligen kommit med en till säsong – helt dedikerad till konsten att tillaga mat över eld, rök och glöd. I Chef’s table: BBQ får vi följa med på en resa till hyllade kockar och grillmästare i USA, Australien och Mexiko som alla har sitt unika, innovativa sätt att jobba med elden och glöden som främsta verktyg i sin matlagning. Så parkera dig i soffan och sätt tänderna i den rökiga, heta, saftiga världen av barbecue! SPÄNNANDE RESTAURANGKONCEPT, INNOVATIVA technyheter, inspirerande kokböcker och underhållande podcasts: Buffé gör en omvärldscheck och undersöker vad som trendar i matvärlden just nu. ”Världens finaste rätt har givetvis världens finaste namn. Wonton; svälja moln.” Spöklika snacks KOM I STÄMNING med kusliga sötsaker! Dessa spöklika glasspinnar är både extremt gulliga, goda och lite nyttigare. De är dessutom ett roligt pyssel att göra tillsammans med familjens minsta halloweenfirare. Gör så här för 8 glassar: Skala och halvera 4 bananer. Trä på 8 glasspinnar och lägg i frysen minst 4 timmar. Hacka och smält 200 g vit choklad. Doppa varje banan i den smälta chokladen och sätt fast 2 chokladknappar som ögon direkt innan chokladen stelnar. Ät direkt eller frys in! Buu, så smaskigt! TRE FRÅGOR VICTORIA VOSS – Matinspiratören @sedir på Instagram. Doktorand vid forskningsinstitutet Stockholm Resilience Centre och författare till boken Göra gott Berätta om Göra gott! – Göra gott är en bok för unga eldsjälar som vill bidra till ett mer hållbart samhälle. I boken visar vi att äta hållbart och hälsosamt erbjuder gränslöst med jättegoda möjligheter. Texterna är lättlästa och illustrerade, vilket gör att boken kanske främst riktar sig till unga men kan förhoppningsvis uppskattas av vilken vardagsstressad miljöhjälte som helst! Varför en kokbok som riktar sig till unga? – Unga har vuxit upp med miljöfrågor. Det är den generationen som kommer att få leva med konsekvenserna av tidigare generationers ohållbara levnadssätt och till stor del behöva komma med hållbara lösningar. Den unga generationen är både redo och mottaglig för förändring. Här finns framtidens motor. Fridays For Future-rörelsen är ett levande bevis på detta. Tips på små saker som gör stor skillnad? – Att äta varierat, mestadels från växtriket, i säsong och närproducerat – utan att någon mat slängs – gör en enorm tjänst för både din och planetens hälsa. 8 BUFFÉ #10/2020 Foto Magnus Westerlund
Buffé SMAKA PÅ PERU
Buffé BRÖD PÅ FRANSKA
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé KIMCHI MED MERA
Buffé Har du hört talas om bulgogi?
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING