Buffé 1
Buffé MUSIKFESTENS FINGER FOODS Soffvänligt och oe
motståndligt gott: ladda upp för vinterns glittrande mus
MUSIKFESTEN POPCORN CHICKEN 4 PERSONER / 30 MIN I
NGREDIENSER 2 kycklingfiléer ca 350 g 1 tsk salt 2 tsk vitlökspulver 2 tsk lökpulver 2 tsk chilipulver ca 1 liter neutral olja till fritering chilisås till servering Frityrsmet 1 ½ dl vetemjöl 1 ½ dl majsstärkelse 1 ½ tsk bakpulver 2 ½ dl iskallt vatten GÖR SÅ HÄR 1. Skär kycklingen i ca 1 x 1 cm stora bitar. Blanda kycklingen med kryddorna. 2. Vispa ihop alla ingredienser till frityrsmeten. Värm oljan till 180 °C i en kastrull. Doppa kycklingen i frityrsmeten och fritera kycklingen i omgångar ca 5 minuter tills den är gyllene. Servera med chilisås. SMASHED POTATOES MED BLUE CHEESEDRESSING 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 900 g små fasta potatisar 2–3 msk rapsolja ½ tsk salt Topping 1 ½ dl crème fraiche 70 g ädelost 2 selleristjälkar 1 skivad jalapeño ½ dl finskuren gräslök sriracha GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen mjuk. Låt svalna lite. Sätt ugnen på 225 °C övervärme/grill. Krossa potatisen med en gaffel på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja, strö över salt och ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter tills potatisen är gyllene och krispig. 2. Rör ihop crème fraiche och smulad ädelost. Skär sellerin i små tärningar. Toppa potatisen med dressingen, selleri, jalapeño, gräslök och sriracha. TIPS Har du naturell yoghurt eller gräddfil hemma? Använd det istället för crème fraiche. Välj frysta örter istället för färska för ett billigare alternativ. TIPS Recept på corn dogs hittar du på buffe.se
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för en liten peng
– här är maten vi mer än gärna lagar veckan innan löning
Buffé NU LAGAR VI MAT! 5 recept som får familjens
yngsta kockar att kavla upp ärmarna och vilja hjälpa til
Buffé FIKAFEST! Från cookies till dammsugare: vi b
akar våra bästa fikaklassiker i långpanneformat.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Extra fina priser, uppladdni
ng inför musikfesten och en snacksig nyhet i frysdisken.