Buffé 1
Buffé MUSIKFESTENS FINGER FOODS Soffvänligt och oe
motståndligt gott: ladda upp för vinterns glittrande mus
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för en liten peng
– här är maten vi mer än gärna lagar veckan innan löning
Buffé NU LAGAR VI MAT! 5 recept som får familjens
yngsta kockar att kavla upp ärmarna och vilja hjälpa til
Buffé FIKAFEST! Från cookies till dammsugare: vi b
akar våra bästa fikaklassiker i långpanneformat. BAKA Fikafest! MAZARIN I LÅNGPANNA CA 25 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Deg 7 dl vetemjöl 250 g smör 2 ½ dl florsocker 1 stor äggula Mazarinsmet 400 g mandelmassa 200 g rumstempererat smör 3 stora ägg 1 dl strösocker Glasyr 3 dl florsocker ca 3 msk kallt vatten 1–2 krm röd hushållsfärg GÖR SÅ HÄR 1. Deg: Sätt ugnen på 200 °C. Nyp ihop alla ingredienser till en deg med 2–3 msk kallt vatten. Tryck ut degen i en bakpappersklädd form eller långpanna ca 30 x 40 cm. Ställ kallt 10 minuter. 2. Mazarinsmet: Riv mandelmassan grovt. Vispa snabbt ihop alla ingredienser till en slät kräm med elvisp. Bred över botten och grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen eller tills den är gyllene och har stannat. Låt svalna helt. 3. Glasyr: Rör ihop florsocker, vatten och hushållsfärg till en glasyr. Bred glasyren på kakan och ställ i kylen tills glasyren stelnat. Skär i bitar. Att baka i långpanna är enkelt, gott och resultatet räcker till många. Nu till den stora frågan, dammsugare, cookies, toscakaka eller mazarin? 31 BUFFÉ #02/2023 RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINDA LUNDGREN FOTO ROLAND PERSSON
Buffé ICAs EGNA SIDOR Extra fina priser, uppladdni
ng inför musikfesten och en snacksig nyhet i frysdisken.