Buffé 1
Buffé MUSIKFESTENS FINGER FOODS Soffvänligt och oe
motståndligt gott: ladda upp för vinterns glittrande mus
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för en liten peng
– här är maten vi mer än gärna lagar veckan innan löning
Buffé NU LAGAR VI MAT! 5 recept som får familjens
yngsta kockar att kavla upp ärmarna och vilja hjälpa til
Buffé FIKAFEST! Från cookies till dammsugare: vi b
akar våra bästa fikaklassiker i långpanneformat.
BAKA TIPS Alla kakor går bra att frysa in och tin
a vid ett senare tillfälle. Istället för mandel kan du använda valfria nötter när du gör tosca. Baka eller köp valfri naturell mjuk kaka eller muffins och smula till smulor att använda när du bakar dammsugare. TOSCAKAKA I LÅNGPANNA CA 25 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 200 g smör 4 ägg 3 dl strösocker 3 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl vispgrädde Tosca 200 g smör 1 ½ dl strösocker ½ dl ljus sirap 4 msk vetemjöl 4 msk vispgrädde 200 g mandelspån GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 ˚C. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, det smälta smöret och grädden i smeten. Häll smeten i en bakpappersklädd form eller långpanna ca 30 x 40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter. 2. Tosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och ta från värmen. Häll toscasmeten över den gräddade kakan och bred ut. Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills toscan fått fin färg. Låt kakan svalna. 32 BUFFÉ #02/2023
Buffé ICAs EGNA SIDOR Extra fina priser, uppladdni
ng inför musikfesten och en snacksig nyhet i frysdisken.