Buffé 1
Buffé MUSIKFESTENS FINGER FOODS Soffvänligt och oe
motståndligt gott: ladda upp för vinterns glittrande mus
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för en liten peng
– här är maten vi mer än gärna lagar veckan innan löning
Buffé NU LAGAR VI MAT! 5 recept som får familjens
yngsta kockar att kavla upp ärmarna och vilja hjälpa til
VARDAG PASTA MED SMÅ KÖTTBULLAR I ENKEL TOMATSÅS
4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 liten gul lök 1 förp krossade tomater ca 500 g ½ msk strösocker 400 g spaghetti ½ kruka basilika 1 dl riven parmesan olja, smör salt, svartpeppar Köttbullar 1 gul lök ½ kruka basilika 1 ägg 1 dl vispgrädde ½ dl panko eller rivet torrt vitt bröd 1 dl riven parmesan 1 msk finrivet citronskal 500 g nöt- eller blandfärs GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 3 msk smör tills den mjuknar. Tillsätt krossade tomater, socker och ½ tsk salt och låt koka på svag värme ca 10 minuter. 2. Köttbullar: Skala löken och riv den fint. Hacka basilikan. Rör ihop lök, basilika, ägg, grädde, panko, parmesan, citronskal, 1 tsk salt och ½ tsk peppar i en bunke. Låt stå ca 5 minuter. Blanda ner färsen. Olja händerna och forma till ca 50 stycken små köttbullar och lägg på en skärbräda. 3. Stek köttbullarna i omgångar i smör och olja i en stor stekpanna tills de får färg ca 5 minuter. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen. 4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda ner pastan i såsen. Toppa med parmesan och gärna extra basilika. TIPS Välj formbar vegetarisk färs istället för nöt- eller blandfärs för en vegovariant. Vem älskar inte mat i miniformat? 29 BUFFÉ #02/2023
Buffé FIKAFEST! Från cookies till dammsugare: vi b
akar våra bästa fikaklassiker i långpanneformat.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Extra fina priser, uppladdni
ng inför musikfesten och en snacksig nyhet i frysdisken.