Buffé 1
Buffé MUSIKFESTENS FINGER FOODS Soffvänligt och oe
motståndligt gott: ladda upp för vinterns glittrande mus
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för en liten peng
– här är maten vi mer än gärna lagar veckan innan löning
Buffé NU LAGAR VI MAT! 5 recept som får familjens
yngsta kockar att kavla upp ärmarna och vilja hjälpa til
VARDAG Att göra egna nuggets är ett pyssligt och
lagom svårt uppdrag för små kockar. FISKNUGGETS MED ROSTAD POTATIS, BROCCOLI OCH CITRONSÅS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2. Citronsås: rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt. 900 g fast potatis 250 g broccoli 1 vitlöksklyfta 1 dl mandelspån 400 g torskfilé 2 dl majsstärkelse 3 dl panko 2 ägg rapsolja salt Citronsås 2 dl crème fraiche 2 tsk finrivet citronskal 1–2 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skär potatisen i tunna klyftor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 1 msk olja och 2 krm salt och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. 3. Skär broccolin i buketter. Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda broccolin med vitlöken, 1 msk olja och 2 krm salt i en bunke. Ta ut plåten och blanda broccolin med potatisen och mandel och ställ in ytterligare ca 10 minuter eller tills det får lite färg. 4. Skär torsken i mindre bitar och krydda med ½ tsk salt runtom. Lägg majsstärkelse på en tallrik och panko på en annan. Vispa ihop äggen i en skål. Vänd torsken i majsstärkelse, ägg och sist panko. Stek i rikligt med olja i omgångar ca 5 minuter tills den är gyllene runtom. 5. Servera fisken med rostad potatis, broccoli och citronsås. TIPS Har du naturell yoghurt eller gräddfil hemma? Använd det istället för crème fraiche. 24 BUFFÉ #02/2023
Buffé FIKAFEST! Från cookies till dammsugare: vi b
akar våra bästa fikaklassiker i långpanneformat.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Extra fina priser, uppladdni
ng inför musikfesten och en snacksig nyhet i frysdisken.