Buffé 1
Buffé MUSIKFESTENS FINGER FOODS Soffvänligt och oe
motståndligt gott: ladda upp för vinterns glittrande mus
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för en liten peng
– här är maten vi mer än gärna lagar veckan innan löning
Buffé NU LAGAR VI MAT! 5 recept som får familjens
yngsta kockar att kavla upp ärmarna och vilja hjälpa til
VARDAG GNOCCHI ALLA SORRENTINA MED SALLAD 4 PERSO
NER / 45 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 1 förp krossade tomater ca 390 g 500 g färsk gnocchi 1 dl riven parmesan 250 g mozzarella olivolja salt, svartpeppar Grönsallad 1 gurka 1 påse blandsallad 65 g 1–2 tsk balsamvinäger GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skala och finhacka löken. Stek i 1 msk olja tills den mjuknar. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop ca 10 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen slät med stavmixer. 2. Lägg gnocchin i en oljad ugnsform ca 20 x 25 cm. Häll på tomatsåsen och hälften av parmesanen och blanda. Bryt mozzarellan i bitar och toppa med. Strö över resten av parmesanen. 3. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills den fått lite färg. 4. Dela gurkan och skär i mindre bitar och blanda med salladen, vinäger, 1 msk olja och 1 krm salt. TIPS Har du ledsna tomater i kylen? Hacka och tillsätt i tomatsåsen. KRÄMIG BLOMKÅLSSOPPA MED ÄPPLE OCH HASSELNÖTTER 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 liten blomkål ca 500 g 2–3 fasta potatisar 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 msk olja 1 dl vitt vin 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 2 dl vispgrädde 1 msk finrivet citronskal 3 msk färskpressad citronjuice salt, svartpeppar Topping 1 dl rostade hasselnötter 1 äpple 2 msk färsk timjan GÖR SÅ HÄR 1. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och tärna potatisen. Skala och grovhacka lök och vitlök. 2. Fräs blomkål, potatis, lök och vitlök i oljan i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt vinet och låt fräsa någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Koka ca 15 minuter med lock eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde, citronskal och -juice. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. 3. Hacka nötterna. Dela och kärna ur äpplet och skär i små tärningar. 4. Lägg upp soppan och toppa med hasselnötter, äpple och timjan. Servera gärna med bröd. Att själv ha varit med och lagat middagen kan få även de mest skeptiska små bina att äta med god aptit. 26 BUFFÉ #02/2023
Buffé FIKAFEST! Från cookies till dammsugare: vi b
akar våra bästa fikaklassiker i långpanneformat.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Extra fina priser, uppladdni
ng inför musikfesten och en snacksig nyhet i frysdisken.