Buffé 1
TREND snacksbricka Maxa med snacks RECEPT ROSTADE
KIKÄRTOR Häll av och skölj 1 förp kokta kikärtor 380 g, torka torra. Blanda med 3 msk olja, 1 tsk rökt paprikapulver och ½ tsk salt och rosta i ugnen på 200 °C ca 20 minuter. BRIEOST MED NÖTTER Skär brieost i bitar och doppa i finhackade nötter eller frön. RÖDBETSHUMMUS Häll av och skölj 1 förp kokta kikärtor 380 g och mixa slätt med 2 skalade vitlöksklyftor, 2 små kokta rödbetor, 4 msk olja, 1 msk tahini, 1 tsk spiskummin, 1–2 msk färskpressad citronjuice, salt och peppar. ANTIPASTI-SPETT Trä t ex minimozzarella, lufttorkad skinka eller salami, inlagd kronärtskocka, körsbärstomat, cornichons och basilikablad på tandpetare. MARINERADE OLIVER Blanda 3 dl oliver med 3 krossade vitlöksklyftor, finstrimlat skal från 1 citron och 3 kvistar rosmarin i en burk. Fyll upp med olivolja. Låt stå minst några timmar innan servering. Komplettera snacksbrickan med potatis- eller rotfruktschips och krispiga frukter och grönsaker som du gillar: som päron, snacksgurka, selleristavar och endive. Servera med färskost att dippa i. TRE FRÅGOR SOFIA WOOD, kokboksförfattare och influencer Vad är nyckeln till den perfekta snacksbrickan? – En snacksbricka får gärna innehålla fyra komponenter: ost-komponenten, gärna två stycken av olika men matchande karaktär. Sedan har vi dipp-komponenten – en god dipp är mycket viktig! Krisp-komponenten innebär chips, tunna skivor rostat bröd eller goda kex, men också cornichons eller rostade nötter. Den fjärde komponenten är färre men värre-komponenten. Satsa på en större mängd av få bra saker än mängder av smått. Vilken ingrediens kan du inte vara utan? – Lök- och pecorinodip! Karamellisera en ordentlig mängd sallads- och schalottenlök i olja och rör sedan ut merparten i ett par deciliter crème fraiche tillsammans med en stor näve finriven pecorinoost. Smaka av med lökpulver, salt och peppar. Toppa med resten av löken och lite färsk gräslök. Har du några tips för en billigare snacksbricka? – Tänk i säsong! Finns det färska kronärtskockor? Koka en och ställ fram med ett smaksatt smör. Är det vinter ute? Baka en brieost och servera varm. Finns det små fina knippmorötter? Perfekt! Möjligheterna är helt enkelt oändliga. 8 BUFFÉ #02/2023 KRISPIGT, KRÄMIGT, SALT och sött – fyll en bricka med härliga smaker! MÄNGDER AV FÄRGER, ingredienser och texturer. Det är nyckeln till en snacksbricka extra allt! Prova några av våra enkla tips. Foto Mira Wickman
Buffé MUSIKFESTENS FINGER FOODS Soffvänligt och oe
motståndligt gott: ladda upp för vinterns glittrande mus
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för en liten peng
– här är maten vi mer än gärna lagar veckan innan löning
Buffé NU LAGAR VI MAT! 5 recept som får familjens
yngsta kockar att kavla upp ärmarna och vilja hjälpa til
Buffé FIKAFEST! Från cookies till dammsugare: vi b
akar våra bästa fikaklassiker i långpanneformat.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Extra fina priser, uppladdni
ng inför musikfesten och en snacksig nyhet i frysdisken.