Buffé 1
Buffé MUSIKFESTENS FINGER FOODS Soffvänligt och oe
motståndligt gott: ladda upp för vinterns glittrande mus
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för en liten peng
– här är maten vi mer än gärna lagar veckan innan löning
Buffé NU LAGAR VI MAT! 5 recept som får familjens
yngsta kockar att kavla upp ärmarna och vilja hjälpa til
Buffé FIKAFEST! Från cookies till dammsugare: vi b
akar våra bästa fikaklassiker i långpanneformat.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Extra fina priser, uppladdni
ng inför musikfesten och en snacksig nyhet i frysdisken.
SOFIAS SPANING mellisdags! Ett mellanmål lika enk
elt att förbereda som gott att äta. Detta äter jag helst när energin tryter. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINDA LUNDGREN FOTO ROLAND PERSSON Vill du se fler av Sofias spaningar? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. FRYST BANAN MED JORDNÖTSSMÖR OCH CHOKLAD 8 STYCKEN / 45 MIN INGREDIENSER 2 bananer 1 dl osötat jordnötssmör ½ dl hackade rostade jordnötter 50 g smält mörk choklad flingsalt TIPS Gör eget jordnötssmör på bara tre ingredienser! Recept hittar du på buffe.se TÄVLA OM BOKEN VARANNAN VECKA Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Varannan vecka” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Varannan vecka”. Vi behöver ditt bidrag senast 28 februari. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilken är värdstaden för Eurovision song contest 2023? A Birmingham B Liverpool C Manchester 2. Vad heter ämnet som ger rödlöken dess färg? A Karoten B Klorofyll C Antocyanin 3. Vilken ingrediens ingår i hush puppies? A Morot B Blomkål C Majs Rätt svar från Buffé #01: 1. 1500-talet 2. Fisk 3. 23 mars Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #03 kommer 20–21 mars. 39 BUFFÉ #02/2023 Sofia Nilsson, receptkreatör GÖR SÅ HÄR 1. Skala och dela bananerna längsmed. Halvera. Sprid ut på ett fat med bakplåts papper. Bred på jordnötssmöret och strö över nötterna. Ringla över chokladen och strö på lite flingsalt. Ställ i frysen ca 30 minuter.