Buffé 1
Buffé MUSIKFESTENS FINGER FOODS Soffvänligt och oe
motståndligt gott: ladda upp för vinterns glittrande mus
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för en liten peng
– här är maten vi mer än gärna lagar veckan innan löning
Buffé NU LAGAR VI MAT! 5 recept som får familjens
yngsta kockar att kavla upp ärmarna och vilja hjälpa til
VARDAG SÖTPOTATIS OCH KORV PÅ PLÅT MED KORIANDERM
AJONNÄS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 kg sötpotatis 600 g chorizo eller annan korv 1 röd paprika 2 rödlökar 2–3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 65 g färsk bladspenat 1 msk finrivet limeskal 2 msk färskpressad limejuice salt Koriandermajonnäs 1 kruka koriander 1 ägg 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk dijonsenap 2 dl neutral rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skiva korven. Dela och kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skala och krossa vitlöksklyftorna. 2. Blanda allt på en bakpappersklädd plåt med olja och ½ tsk salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter, rör om efter halva tiden. 3. Koriandermajonnäs: Hacka koriandern grovt. Lägg i en hög, smal bunke med ägg, vinäger, senap och ½ tsk salt. Mixa slätt. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning 4. Ta ut plåten. Toppa med spenat, limeskal och -juice och blanda runt. Servera med koriandermajonnäsen. TIPS Att tillaga mat på plåt är ett perfekt sätt att förvandla kylskåpsresterna till en enkel vardagsmiddag! Kanske kan barnen hjälpa till att välja ingredienserna? Inga korianderfans? Smaksätt majonnäsen med basilika istället. 25 BUFFÉ #02/2023
Buffé FIKAFEST! Från cookies till dammsugare: vi b
akar våra bästa fikaklassiker i långpanneformat.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Extra fina priser, uppladdni
ng inför musikfesten och en snacksig nyhet i frysdisken.