Loading...
Buffé 1
Buffé FEBRUARI Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé NÄR CYPERN KOM TILL NORRLAND Hur smakar norr
ländsk grillost? Buffé reste till Västerbotten
UPPTÄCK MED BUFFÉ RATATOUILLE MED BAKAD GRILLOST
4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 aubergine 3 msk olivolja 1 förp krossade tomater 500 g 1 tsk paprikapulver ½ tsk spiskummin 1 tsk malen koriander ½ tsk chiliflakes 2 tsk honung 1 msk vinäger 400 g grillost eller halloumi 1 dl hackad färsk basilika salt, svartpeppar bröd till servering TIPS! Passa på att göra dubbel sats så att det räcker till veckans matlådor. GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär aubergine i tärningar. 2. Fräs lök och vitlök i olja i en ugnstålig stekpanna ca 5 minuter tills den mjuknar. Tillsätt aubergine och fräs ytterligare 5–10 minuter tills den får lite färg. Tillsätt krossade tomater, 2 dl vatten, kryddor och honung. Låt koka ca 20 minuter under lock. Smaka av med vinäger, salt och peppar. 3. Sätt ugnen på 225 °C. Skiva grillosten och lägg ovanpå grönsaksröran. Ställ in i ugnen 10–15 minuter tills grillosten fått lite färg. 4. Strö över basilikan och servera med bröd. 15 BUFFÉ #02/2021
Buffé DIPPA LOSS Till fredagssnackset, grönsakssta
varna eller lunchsalladen. Här är rörorna vi inte får no
Buffé MATSKOLA Dags att baka tigerkaka! Vi visar s
teg för steg hur du bakar barnens stora fi kafavorit.
Buffé MIDDAGSPREPP FÖR HELA FAMILJEN Vällagad mat
för alla! Vi hjälper dig att lägga vardagspusslet med hj
Buffé ENKELT OCH ELEGANT Det enklaste sättet att g
öra vårvinterns middagar till något extra? Med snabba de
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Världens godaste ost, nyhete
r i fruktdisken och tipsen för hur du tacklar februarifö
Buffé SOFIAS SPANING Ta vara på citrussäsongen och
baka en kokoskaka med apelsinfrosting med guidning av B