Buffé 1
Buffé FEBRUARI Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé NÄR CYPERN KOM TILL NORRLAND Hur smakar norr
ländsk grillost? Buffé reste till Västerbotten
UPPTÄCK MED BUFFÉ CURRY MED KOKOSMJÖLK OCH GRILLO
ST 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta ½ tsk chilipulver ½ tsk curry 1 tsk gurkmeja 1 burk kokosmjölk 400 ml 2 grönsaksbuljongtärningar 3 limeblad 1 zucchini 1 förp kokta kikärtor 380 g 2 dl majskorn 1 msk finriven ingefära 200 g grillost eller halloumi rapsolja koriander, limeklyftor och kokt ris till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i 2 msk olja tills löken mjuknar. Tillsätt chilipulver, curry och gurkmeja och låt fräsa på svag värme ca 2 minuter. 2. Rör ner kokosmjölk, 3 dl vatten, buljongtärningar och limeblad. Låt koka 5 minuter. 3. Skär zucchinin i tunna skivor. Häll av och skölj kikärtorna, låt rinna av. Tillsätt zucchini, kikärtor, majs och ingefära i curryn och låt koka ca 2 minuter. 4. Skär grillosten i kuber och stek gyllene i 2 msk olja. Toppa curryn med grillosten och koriander. Servera med ris och limeklyftor. Läs mer om den norrländska grillosten på sidan 36. 21 BUFFÉ #02/2021
Buffé DIPPA LOSS Till fredagssnackset, grönsakssta
varna eller lunchsalladen. Här är rörorna vi inte får no
Buffé MATSKOLA Dags att baka tigerkaka! Vi visar s
teg för steg hur du bakar barnens stora fi kafavorit.
Buffé MIDDAGSPREPP FÖR HELA FAMILJEN Vällagad mat
för alla! Vi hjälper dig att lägga vardagspusslet med hj
Buffé ENKELT OCH ELEGANT Det enklaste sättet att g
öra vårvinterns middagar till något extra? Med snabba de
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Världens godaste ost, nyhete
r i fruktdisken och tipsen för hur du tacklar februarifö
Buffé SOFIAS SPANING Ta vara på citrussäsongen och
baka en kokoskaka med apelsinfrosting med guidning av B