Buffé 1
Buffé FEBRUARI Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé NÄR CYPERN KOM TILL NORRLAND Hur smakar norr
ländsk grillost? Buffé reste till Västerbotten
Buffé DIPPA LOSS Till fredagssnackset, grönsakssta
varna eller lunchsalladen. Här är rörorna vi inte får no
Buffé MATSKOLA Dags att baka tigerkaka! Vi visar s
teg för steg hur du bakar barnens stora fi kafavorit.
Buffé MIDDAGSPREPP FÖR HELA FAMILJEN Vällagad mat
för alla! Vi hjälper dig att lägga vardagspusslet med hj
Buffé ENKELT OCH ELEGANT Det enklaste sättet att g
öra vårvinterns middagar till något extra? Med snabba de
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Världens godaste ost, nyhete
r i fruktdisken och tipsen för hur du tacklar februarifö
Buffé SOFIAS SPANING Ta vara på citrussäsongen och
baka en kokoskaka med apelsinfrosting med guidning av B SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Kokoskaka med brynt smör Nötigt, karamelligt brynt smör. Här låter jag den gyllene ingrediensen sätta smak på en ljuvlig kokoskaka med citrusfrosting! TÄVLA OM BOKEN TOKYO FÖR FOODISAR. Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Tokyo för foodisar” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Tokyo för foodisar“. Vi behöver ditt bidrag senast 28 februari. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. MISSA INTE Vill du se hur man gör kokoskakan steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. TIPS! Toppa kakan med valfria citrusfrukter, som exempelvis grapefrukt, pomelo eller clementin. KOKOSKAKA MED BRYNT SMÖR OCH APELSINFROSTING 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g smör eller margarin 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 1 dl riven kokos 2 dl strösocker 100 g hackad vit choklad 2 ägg Topping 200 g färskost 25 g rumsvarmt smör 1 ½ dl fl orsocker 2 msk färskpressad apelsinjuice 3 apelsiner, gärna blodapelsin RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 ˚C. Bryn smöret och låt svalna. 2. Blanda mjöl, bakpulver och kokos i en bunke. Rör ihop smör, socker och choklad. Vänd ner de torra ingredienserna och sist äggen. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 20 x 15 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna. 3. Vispa färskost, smör, fl orsocker och apelsinjuice fl uffi gt. Bred över den kalla kakan. Skala apelsinerna med kniv och skär i skivor. Toppa kakan med apelsinerna. 1. Vilka är världens största importör av halloumi? A Sverige och Storbritannien B Spanien och Frankrike C Tyskland och Polen 2. Vilket av följande fi nns i vit choklad? A Kakaopulver B Kakaomassa C Kakaosmör 3. Vad betyder ordet shoyu på japanska? A Sushi B Soja C Sesam Rätt svar från Buffé #01: 1. USA 2. Fejkon 3. Mat som plockats i naturen SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Sofi a Nilsson, Receptkreatör 39 BUFFÉ #02/2021 Buffé #03 kommer 17–18 mars.