Loading...
Buffé 1
Buffé FEBRUARI Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé NÄR CYPERN KOM TILL NORRLAND Hur smakar norr
ländsk grillost? Buffé reste till Västerbotten
Buffé DIPPA LOSS Till fredagssnackset, grönsakssta
varna eller lunchsalladen. Här är rörorna vi inte får no
Buffé MATSKOLA Dags att baka tigerkaka! Vi visar s
teg för steg hur du bakar barnens stora fi kafavorit.
Buffé MIDDAGSPREPP FÖR HELA FAMILJEN Vällagad mat
för alla! Vi hjälper dig att lägga vardagspusslet med hj
Buffé ENKELT OCH ELEGANT Det enklaste sättet att g
öra vårvinterns middagar till något extra? Med snabba de
DESSERT KEY LIME PIE I GLAS 4–6 PERSONER / 30 MIN
INGREDIENSER 150 g digestivekex 25 g smält smör 2 dl kondenserad mjölk 3–4 msk färskpressad limejuice ½ msk finrivet limeskal 2 dl vispgrädde finrivet limeskal till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Mixa kexen med smöret till ett smul. Vispa ihop krämen av kondenserad mjölk, limejuice och -skal. Vispa grädden. 2. Lägg smulorna i botten på 4–6 glas och toppa med krämen och grädden. Toppa med limeskal. ROSTAD KOKOS MED PASSIONSFRUKT OCH GLASS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 dl riven kokos 3 msk smör 3 msk strösocker 2 passionsfrukter ½ liter vaniljglass GÖR SÅ HÄR 1. Stek kokosen i smör och socker på medelvärme tills den är gyllene. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna. 2. Dela och gröp ur passionsfrukten. Lägg hälften av kokosen i botten på 4 glas. Toppa med glass, passionsfrukt och resten av kokosen. SNICKERS I GLAS 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 dl vispgrädde 100 g mjölkchoklad 2 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk 2 dl hackade jordnötter 1 dl hackad mörk choklad GÖR SÅ HÄR 1. Värm grädden i en kastrull (koka ej). Hacka mjölkchokladen och vänd ner. Rör tills chokladen smält. Låt svalna och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar. 2. Vispa chokladgrädden fluffig. Varva med dulce de leche, jordnötter och hackad mörk choklad i 4–6 glas. Rostad kokos med passionsfrukt och glass. Snickers i glas. 33 BUFFÉ #02/2021
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Världens godaste ost, nyhete
r i fruktdisken och tipsen för hur du tacklar februarifö
Buffé SOFIAS SPANING Ta vara på citrussäsongen och
baka en kokoskaka med apelsinfrosting med guidning av B