Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE FELIX ODELL Fotograf Felix ä
r fotografen med autenticitet som ledord. Han började med landskap och familj som motiv och fortsatte med reporVill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Hon smålog och pekade tyst mot kladdkakan på bordet. SOM TONÅRING VAR jag ganska uppblåst över att kunna många kemiska beteckningar. När jag vid en familjemiddag försökte briljera med mina nyvunna kunskaper och rabblade svavelsyra hit och salpetersyra dit plockade min farmor snabbt ner mig på jorden när hon frågade om jag visste vad Ca Ca O var kemisk formel för? Jag trevade efter kalcium och syre men fick inte ihop det. Hon smålog och pekade tyst mot kladdkakan på bordet. I det här numret tittar vi närmare på kakaobönan och serverar recept som du inte vill missa (chokladgranolan är årets frukosttillbehör, alla år). KANSKE VAR DET farmor, kanske är det bara åren som går och insikten om att det alltid finns andra som vet mer som gör att jag idag passar mig för att kokettera. Men vetgirigheten består. Innan vi drog igång produktionen av det här numret hade jag ingen koll på att det är dyrt med just melon i Japan, att C-vitamin underlättar upptaget av järn, att vi importerar 4 000 ton halloumi till Sverige varje år eller för den delen att majs- och cheddardipp med jalapeño skulle bli hela familjens nya fredagsfavorit. MIN FARMOR FINNS inte längre men ni kära läsare brukar vara ganska bra på att rätta oss när vi har fel och berömma när vi är bra. Fortsätt med båda! Ni når oss på buffe@studiobon.com eller via @tidningenbuffe på Instagram. tage och reklamkampanjer. I månadens Buffé har han fångat produktionen av Norrlands svar på halloumi, se sidorna 13–21. Vad är det bästa med vardagen? – Om jag inte har ett uppdrag brukar jag ta med mig kameran ut i naturen. Sedan hem och laga god mat till familjen. Vilken är din bästa vardagsrätt? – Enligt min dotter är det lasagne men jag vill slå ett slag för min ugnsbakade torsk med potatis. HEDVIG BILLENGREN LINDENBAUM Matstylist och receptkreatör Kreatören Hedvig kommer från en matkär familj och har alltid tyckt om att laga och äta mat, så pass mycket att hon gjort det till sitt yrke! Du hittar Söndagspreppen signerad Hedvig på sidorna 27–31. Vad är det bästa med vardagen? – Jag gillar att man sänker kraven på sig själv. Lagar enklare och snabbare mat, spenderar mer tid hemma och bara tar det lugnt. Vilken är din bästa vardagsrätt? – Kall tjock yoghurt med varma grönsaker. Sedan kan man toppa med örter, nötter och någon dressing, det man är sugen på och råkar ha hemma. ICA-handlare i fokus JOHANNA OLSEN ICA Nära E-Fyren Jävre Utanför Piteå i Norrbotten ligger ICA Nära E-Fyren Jävre, med havet och horisonten som utsikt. Där är Johanna Olsen handlare sedan 15 år tillbaka. Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #02/2021 Hur underlättar ni i era kunders vardag? – Vi erbjuder bra service. Det ska det vara snabbt, enkelt, inspirerande och inte minst trevligt att handla hos oss. Vi bidrar också gärna med idéer på vad man kan laga! Tips för att göra matlagningen enklare? – Ett tips är att testa någon av ICAs matkassar! Och ha inte dåligt samvete för att det är svårt att variera maträtter. Fokusera på gemenskapen runt matbordet, barnen kommer inte minnas vad ni åt utan att ni åt tillsammans. Ledare @tidningenbuffe “
Buffé FEBRUARI Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé NÄR CYPERN KOM TILL NORRLAND Hur smakar norr
ländsk grillost? Buffé reste till Västerbotten
Buffé DIPPA LOSS Till fredagssnackset, grönsakssta
varna eller lunchsalladen. Här är rörorna vi inte får no
Buffé MATSKOLA Dags att baka tigerkaka! Vi visar s
teg för steg hur du bakar barnens stora fi kafavorit.
Buffé MIDDAGSPREPP FÖR HELA FAMILJEN Vällagad mat
för alla! Vi hjälper dig att lägga vardagspusslet med hj
Buffé ENKELT OCH ELEGANT Det enklaste sättet att g
öra vårvinterns middagar till något extra? Med snabba de
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Världens godaste ost, nyhete
r i fruktdisken och tipsen för hur du tacklar februarifö
Buffé SOFIAS SPANING Ta vara på citrussäsongen och
baka en kokoskaka med apelsinfrosting med guidning av B