Buffé 1
Buffé FEBRUARI Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé NÄR CYPERN KOM TILL NORRLAND Hur smakar norr
ländsk grillost? Buffé reste till Västerbotten
Buffé DIPPA LOSS Till fredagssnackset, grönsakssta
varna eller lunchsalladen. Här är rörorna vi inte får no
RÖROR VARM MAJS- OCH CHEDDARDIPP MED JALAPEÑO 4 P
ERSONER / 45 MIN INGREDIENSER Sötpotatishummus med rostad mandel. 1 burk majskorn 340 g 1 riven vitlöksklyfta 1 msk smör 1 finhackad jalapeño 1 dl färskost ½ dl majonnäs 2 dl riven cheddar ½ tsk chilipulver ½ tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Fräs majs och vitlök i smör i en stekpanna ca 5 minuter. Lägg i en bunke och blanda med jalapeño, färskost, majonnäs, ost, chilipulver och salt. 2. Lägg i en smord ugnsform och ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter. SÖTPOTATISHUMMUS MED ROSTAD MANDEL 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 sötpotatis ca 300 g 1 förp kokta kikärtor ca 380 g 2 msk tahini 2 msk färskpressad citronjuice 1 riven vitlöksklyfta ½ tsk cayennepeppar ½ dl hackade rostade mandlar salt, olivolja chiliflakes att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Halvera sötpotatisen och lägg med snittsidan uppåt i en ugnsform. Ringla över 1 msk olja och krydda med 2 krm salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna. 2. Häll av och skölj kikärtorna. Låt rinna av. Gröp ur potatisen och lägg i en bunke tillsammans med kikärtorna, tahini, citronjuice, vitlök, cayennepeppar och 3 msk olja och mixa slätt. Smaka av med salt. 3. Lägg upp i en skål och toppa med mandel, chiliflakes och lite olja. 23 BUFFÉ #02/2021
Buffé MATSKOLA Dags att baka tigerkaka! Vi visar s
teg för steg hur du bakar barnens stora fi kafavorit.
Buffé MIDDAGSPREPP FÖR HELA FAMILJEN Vällagad mat
för alla! Vi hjälper dig att lägga vardagspusslet med hj
Buffé ENKELT OCH ELEGANT Det enklaste sättet att g
öra vårvinterns middagar till något extra? Med snabba de
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Världens godaste ost, nyhete
r i fruktdisken och tipsen för hur du tacklar februarifö
Buffé SOFIAS SPANING Ta vara på citrussäsongen och
baka en kokoskaka med apelsinfrosting med guidning av B