Buffé 1
VIETNAMESISKT GRILLADE FLÄSKFÄRSBIFFAR I NUOC CHA
M 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 stor morot 100 g rättika 1 krm salt 2 förp risnudlar à 180 g 1 sats nuoc cham-dippsås rapsolja sallad och blandade färska örter t ex thaibasilika, mynta, koriander Fläskfärsbiffar 2 msk strösocker 2 msk fisksås 1 msk ostronsås 1 schalottenlök 5 vitlöksklyftor 3 citrongräs 500 g fläskfärs 1 tsk svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Fläskfärsbiffar: Blanda ¾ dl vatten med socker i en kastrull och koka till en gyllenbrun karamell. Tillsätt 1 msk vatten, fisksås och ostronsås och rör om ordentligt. Låt svalna. Skala lök och vitlök. Finhacka lök, vitlök och citrongräs och lägg i en bunke och blanda med såsen, fläskfärsen och peppar. Forma färsblandningen till ca 16 ovala små biffar. Grilla eller stek i olja 2–3 minuter per sida tills de är genomstekta. 2. Skala morot och rättika och strimla tunt. Blanda med salt och låt stå 15 minuter. Skölj med kallt vatten och krama ur. 3. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen och blanda med 2 msk olja. Blanda nuoc cham-dippsåsen med 1 ½ dl vatten. Fördela i 4 skålar och toppa med fläskbiffarna. Doppa nudlarna i såsen och servera tillsammans med örterna, moroten, rättikan och salladen. VEGETARISKT Använd formbar vegofärs istället för fläskfärs och ersätt fisksås och ostronsås med japansk soja. Bún Chả 12 BUFFÉ #04/2023
Buffé ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt at
t laga av det du har hemma.
Buffé KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kla
ddkakan utan ugn!
Buffé MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att ba
ka eget bröd, här i en härlig morotsversion!