Buffé 1
Buffé ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt at
t laga av det du har hemma.
Buffé KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kla
ddkakan utan ugn! FIKA FRYST VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA MED PASSIONSFRUKT 10–12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 300 g drömmar 75 g smör 2 passionsfrukter att toppa med Vit chokladmousse 150 g vit choklad 2 dl vispgrädde 450 g färskost 1 dl florsocker Passionsfruktskräm 4 passionsfrukter 1 dl färskpressad citronjuice 2 msk finrivet citronskal 1 ½ dl strösocker 2 ägg 2 äggulor 75 g smör GÖR SÅ HÄR 1. Mixa drömmarna till ett fint smul i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna och tryck ut i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen. 2. Vit chokladmousse: Grovhacka chokladen och smält i en bunke över vattenbad. Låt svalna lite. Vispa grädde och färskost fluffigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och vispa ihop. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en slät smet. 3. Bred ut moussen i pajskalet i ett jämnt lager. Ställ i frysen minst 8 timmar. 4. Passionsfruktskräm: Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser utom smöret. Värm på medelvärme under omrörning tills krämen tjocknat ca 10 minuter. Ta från värmen och skär smöret i bitar och tillsätt. Rör till en jämn kräm och sila. Låt svalna helt och ställ i kylen minst 1 timme. 5. Toppa chokladmoussepajen med passionsfruktskrämen vid servering. Skär passionsfrukterna i klyftor och toppa med dem. BUDGETTIPS Har du digestivekex eller kolakakor hemma? Använd det istället för drömmar. MISSA INTE Cheesecake i glas är både enkelt och elegant! HALLONCHEESECAKE I GLAS 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 300 g färskost 1 dl vispgrädde ½ dl florsocker 1 msk finrivet citronskal 10 digestivekex 125 g färska hallon citronmeliss Hallonkompott 250 g frysta hallon ½ dl strösocker ½ dl färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Hallonkompott: Koka upp hallon, socker och citronjuice. Häll i en skål och låt svalna. 2. Vispa ihop färskost och vispgrädde med elvisp till en tjock och fluffig kräm. Vänd försiktigt ner florsocker och citronskal. Smula digestivekexen. 3. Varva kex, färskostkräm och hallonkompott i 6 glas. Toppa med hallon och citronmeliss. 22 BUFFÉ #04/2023 KLADDKAKA 10–12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 50 g smör 150 g hackad mörk choklad 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g 2 ägg 1 dl strösocker 1 dl kakao 20 digestivekex GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt choklad, kondenserad mjölk, ägg, socker och kakao. Värm på svag värme under omrörning tills allt smält till en jämn smet och sockret löses upp. Ta från värmen. 2. Mixa digestivekexen till ett fint smul i en matberedare och blanda ner i smeten. 3. Häll smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter och ställ i kylen minst 4 timmar, helst över natten. Servera gärna med lättvispad grädde och färska bär.
Buffé MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att ba
ka eget bröd, här i en härlig morotsversion!